Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2010

Tancsa Ágnes | 2010.06.16. |
Magyar Nemzeti Parkok Hete 2010
Az időjárás nem kedvezett mostanában a túrázni vágyóknak sem. A felázott talaj, a meggyengült fák inkább veszély, mint élmény forrásai voltak az erdőt járók számára. Most azonban itt az idő bepótolni a lemaradást, akár a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat keretében. Június 20-ig Fedezze fel Magyarország természeti kincseit! elnevezéssel számos kalandtúrát, ingyenes családi programot találnak az ország tájvédelmi körzeteiben és nemzeti parkjaiban a kirándulni vágyók.

Június 16-án Pityerszerre indul kerékpártúra, 17-én a Rába folyó természeti értékeit ismerhetik meg kenutúrán, 18-án pedig pihenésként, szekértúrára indulhat bárki, ahol az őshonos háziállatokkal, a kaszálók élővilágával ismerkedhetnek az Őrségi Nemzeti Parkba látogatók.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén Balatongyörökön denevéreket lehet hálózni 17-én, másnap, pénteken Bándon pataktúra, 19-én Tihanyban Levendula-fesztivál várja az érdeklődőket, akik előzetes bejelentkezéssel a Szentgáli-kőlik barlangban is túrázhatnak vasárnap.

Igazi ínyencségként a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága túrát szervez 20-án, amely érinti az egyébként zárt „őserdőt” is.

A Kiskunsági Nemzeti Park és a Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Rákosivipera-védelmi központba szervezett közös programot, ahol a bátor érdeklődők közelről ismerkedhetnek meg hazánk egyik fokozottan veszélyeztetett mérgeskígyójával. Számtalan éjszakai program is várja a szabadba vágyókat.

A www.nemzetipark.gov.hu/mnph oldalon mindenki megtalálhatja a kedvére való kiránduló helyet és programot, valamint kedvezményes szálláshelyeket.

Átlag: 4