Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

2010 a túrázás éve Svájcban

Tancsa Ágnes | Svájc Turizmus | 2010.06.18. |
2010 a túrázás éve Svájcban
A svájci idegenforgalmi hivatal idén két kiemelt kampánnyal – a hegyek és tavak, illetve a városi programok – népszerűsíti az alpesi országot Magyarországon is. Honlapjukon számos útvonal-ismertető, nagyítható, interaktív térkép és a Google Earth-höz kapcsolódó közvetlen link nyújt segítséget az útvonal megtervezésében. Valamint harminckét kiemelt túraútvonalhoz kapcsolódóan, egy térképet, magassági adatokat, szálláslehetőségeket és egyéb kapcsolódó információkat tartalmazó, ingyenes iPhone-alkalmazás is letölthető.

A magyar turisták körében is egyre népszerűbb az alpesi ország, elsősorban az üzleti tevékenység és a városi turizmus élénkülésének köszönhetően. De Svájc turisztikai vonzerejét elsősorban mégis annak köszönheti, hogy kis területe ellenére változatosabb üdülési kínálattal rendelkezik, mint némely sokkal nagyobb ország. Földrajzi és éghajlati adottságainak következtében a gelccserek és pálmafák, illetve a hófedte hegycsúcsok és a melegvizű tavak közel fekszenek egymáshoz.

Svájc több európai rekordot is magáénak tudhat – itt található a kontinens legmagasabb vízesése, a 750 méter magas Mürrenbach vízesés, a legmagasabban fekvő borvidék, 1100 méteren a Vinsperterminen, de a leghosszabb gleccser, az Aletsch-gleccser is Svájcban található. Nagy népszerűségnek örvend az üdülővendégek körében a Gleccser expressen tett utazás. A 81 éve üzemelő, különleges vasútvonal a szurdokokon és alpesi hágókon át kanyarog St. Moritz és Zermatt között. Zermatton egy másik különlegesség, Európa legmagasabban fekvő kötélpályás felvonója is várja a kirándulókat. Saas Fee-ben pedig a Métro alpin földalatti kötélpályás hegyi vasút szállítja az utasokat.

Svájci túrautak

A Svájc Turizmus többféle útvonalat és lehetőséget kínál az utazóknak Svájc felfedezésére: Az ország különleges természeti adottságait leginkább gyalogosan vagy a Gleccser-expressz fedélzetén utazva lehet felfedezni. A túrázás megszállottjai összesen 65 ezer kilométernyi jelzett túraösvényen járhatják be Svájcot. A sárga útvonalon könnyű, kényelmes sétára számíthat a túrázó, a fehér-piros-fehér hegyű útmutató táblák a közepesen nehéz hegyi túrákat jelölik. De nem csak gyalogosan, hanem akár biciklivel vagy görkorcsolyával is bátran neki lehet vágni a túrának, hiszen a több, mint háromezer kilométernyi, különböző nehézségi fokú kerékpárút túlnyomó részben görkorisok számára is alkalmas.

A túrázás hallatán nem kell feltétlenül lógónyelvű, kitikkedt vándorokra gondolnunk, akik kevésbé szeretnek hegyet mászni, azok is találnak kedvükre való túrákat. Akár a wallisi borutat is választhatják, ami a Martigny és Leuk között elterülő borvidéket szeli át, és akár kocsival is bejárható.
 
Aki mégis inkább a magasságok meghódítását tűzte ki maga elé, annak az Elő-Alpok és az Alpok találkozásánál, a Vierwaldstättersee körül kanyargó, összesen 95 kilométer hosszú túraútvonal az ideális választás. Hegyi felvonók, csodálatos kilátás, történelmi emlékhely, élményfürdő nyújt lehetőséget pihenésre a fárasztó hegymenetben.
 
Aki pedig inkább az ízlelő bimbóit szeretné edzésben tartani, nos annak sem kell lemondania
Maison Cailler csokigyár
 
Svájc gyönyörű tájairól. A Brocban található Maison Cailler a csokoládé világába vezeti az utazót. A kirándulás a csokoládévonattal indul a svájci riviéráról, Montreux-ból. A vendégek a századforduló hangulatát idéző, 1951-ből származó vagy modern, panorámás vasúti kocsin érkeznek Gruyéres-be, ahol város- és kastélylátogatás, valamint egy sajtkészítő műhelyben tett kulináris kirándulás teszi felejthetetlen élménnyé az utazást.
 
Aki még ezek után sem kapott kedvet az utazáshoz vagy nem találta meg a magának valót, az látogasson el a www.MySwitzerland.com oldalra és válogasson kedvére!
Még nincs értékelve