Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Gerle nyomában

Presztízs sajtóanyag | archív | 2014.10.13. |
Gerle, Magnus Fusion
A Gerle nyomában
81 éve született repülési rekordnak állít emléket a Magnus Fusion, a világszínvonalú gép, Földi Zoltán pilótával és Hankusz Kálmán sajtófotóssal a fedélzeten, 30 nap alatt próbálja teljesíteni a mintegy 12 ezer kilométeres távot, körberepülve a Földközi-tengert.

Bánhidi Antal repülőmérnök és pilóta 1931-32-ben megtervezte és a Budapesti Műszaki Egyetemen megépítette Gerle nevű repülőgépét. Célja a kor színvonalának megfelelő oktató, vontató és túrarepülőgép létrehozása volt. A berepülések során és a gyakorlati használatban a gép várakozáson felül teljesített, ezért Bánhidi a nemzetközi közvélemény előtt bizonyítandó, egy rekord hosszúságú útvonalat tervezett gépével. Elképzeléséhez megfelelő partnert talált Bisits Tibor személyében, aki maga is pilóta volt. A Földközi-tenger körberepülése mellett döntöttek, egy öthetes tervezési és szervezési időszak után 1933. február 19-én vágtak neki a Gerle 13 nevű repülőgéppel a 12.000 km-es útnak, melyet sikeresen végigrepülve 1933. március 24-én szálltak le Budapesten. Korábban ilyen hosszú túrarepülés nem történt. A repülőgép nevében a 13-as szám a példányszámot mutatja – ez volt a 13. elkészült példány.

Presztízs Magazin

81 évvel később a korszerű technikai lehetőségeket kihasználva világszínvonalú repülőgép született Magnus Fusion néven Magyarországon. A repülőgép prototípusa elkészült, a földi és légi tesztek hamarosan befejeződnek. Így egyelőre semmi akadálya nincs, hogy októberben meginduljon a szériagyártás a Magnus repülőgépgyárban. Remélhetőleg a formatervezésnek és a repülési tulajdonságainak köszönhetően ez a gép és testvérei a világ számos pontján repülnek majd.

Presztízs Magazin

Az „Ég és Föld között – Fellegvándorok a világ körül” emlékexpedíció két tagja, Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán sajtófotós Bánhidi repülésének állít emléket, amikor 30 nap alatt megpróbálja teljesíteni a mintegy 12 ezer kilométeres távot. A Gerle 13 emlékrepülésén az expedíció a tervek szerint a következő országokat érinti: Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Algéria, Tunézia, Líbia, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Ciprus, Törökország és Görögország.

Az expedíció szervezésében oroszlánrészt vállalnak a National Geographic munkatársai. Ennek köszönhetően a túráról videó- és fényképfelvételek készülnek, melyek nem csak az ember és gép egyedülálló teljesítményét mutatják be, hanem az érintett országok nevezetességeit is olyan szemszögből, ahogy eddig csak kevesen láthatták. A hazaérkezést követően fotókiállítás mutatja be a repülés legérdekesebb pillanatait, de dokumentumfilm készül is az expedícióról.

Az emlékrepülés tervezett indulási időpontja 2014. október Az expedíciónknak a Földközi-tenger körberepülése csupán az első része, a tervek szerint 2015-ben a repülőgép és személyzete hasonló túrák keretében körberepülik a Földet.

Még nincs értékelve