Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A román vasút több mint ezer fős elbocsátást jelentett be

forrás: mti | 2012.02.22. |
A román vasút több mint ezer fős elbocsátást jelentett be
A román állami vasúttársaság személyszállító üzletága (CFR Calatori) a nemzetközi hitelezőkkel, így az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött elővigyázatossági hitelszerződés feltételeinek megfelelően több mint ezer főt bocsát el - közölte a CFR Calatori kedden.

A társaság közleményben úgy fogalmazott: folytatják az - IMF-nek, EU-nak és a Világbanknak - ígért reformprogram végrehajtását annak érdekében, hogy a román vasút ismét nyereséges legyen.
    A CFR Calatori mintegy 14 ezres alkalmazotti létszámából 1.143 munkatárstól válik meg. A társaság egyben bejelentette: ezer kilométernyi veszteségesen üzemeltetett vasútvonalat is lezárnak.
    A 76 ezer embert foglalkoztató, üzemeltetési, teherszállítási és utasszállítási üzletágakra bontott román vasúttársaság 2010-ben 10 ezer fős létszámleépítést jelentett be. A lépést akkor azzal indokolták, hogy 45 százalékkal csökkent a teherszállítás és 20 százalékkal mérséklődött az utasszállítási kereslet.
    A keddi bejelentést elutasította az egyik érintett szakszervezet, jelezve: bírósági úton támadják meg a döntést, mivel nem egyeztettek velük.
    Románia 2009-ben kötött először 20 milliárd euró értékű többoldalú nemzetközi készenléti hitelmegállapodást az IMF szervezésében, amit 2011-ben egy kétéves, mintegy 5 milliárd euró értékű elővigyázatossági hitelszerződés váltott fel.

Még nincs értékelve