Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Anyagi haszonszerzés gyújtogatással?

Tancsa Ágnes | 2010.08.03. |
Anyagi haszonszerzés gyújtogatással?
A katasztrófáknak általában két kísérő jelensége van: a katasztrófa turizmus és a haszonlesők. Nincs ez máshogy Oroszországban sem, ahol már 438 helyen ég az erdő összesen 128 ezer hektáron.

Miközben csak a rendkívüli helyzetek minisztériuma több mint 180 ezer főt vezényelt ki a tűz megfékezésére Oroszországban, addig a rendőrségnek más dolga is akadt. Több fosztogatót kaptak el, és az is előfordult, hogy a tűzesetek károsultjai megpróbálták többször is felvenni a folyósított segélyt.

De voltak, akik ennél is tovább mentek. Az egyik Vlagyimir megyei településen maguk a lakók gyújtották fel házaikat abban a hitben, hogy a leégett házak helyére német cégek fognak öko-házakat építeni. Több helyen azokat a házakat is felgyújtották tulajdonosaik, amelyek nem égtek le teljesen, szintén új ház reményében.
 
Közben a halálos áldozatok száma 34-re emelkedett és közel százezer embert mentettek ki a tüzek által fenyegetett településekről, több mint 2200 ember vált hajléktalanná és közel 1900 lakóház égett porig. Teljes falvak égtek le.
 
Oroszország nyugati részén 14 régióban pusztítanak a lángok, a legsúlyosabb helyzet Nyizsnij Novgorod térségében alakult ki, ahol a tűz megközelítette a Szarovban lévő nukleáris kutató központot is.
 
Az orosz ortodox egyházfő esőért imádkozott vasárnap és erre szólított fel minden hívőt, akik hétfőtől a templomokban esőért könyörögnek.
Még nincs értékelve