Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Botrány a román országlogó miatt

Tancsa Ágnes | 2010.07.31. |
Botrány a román országlogó miatt
A román regionális fejlesztési és idegenforgalmi minisztérium közel egymillió euróért készítetett egy magáncéggel új országlogót, amiről kiderült, hogy lopott.

Plágiummal vádolják azt a grafikai céget, amely a többi között Spanyolország, Görögország és Horvátország márkanevének grafikai kivitelezése után most az új román országlogót is tervezte. Elena Udrea a szaktárca vezetője felszólította a céget, hogy fogalmazza meg álláspontját, hogy a logó teljes mértékben saját szellemi termékük-e, a szerződésben ugyanis azt vállalták, hogy eredeti ötlettel rukkolnak elő.

Udrea leszögezte, hogy a román állam még nem fizette ki a szerződés értékét, és amíg nem tisztázzák a helyzetet a minisztérium nem is fog.
 
A „Fedezd fel a Kárpátok kertjét” szlogent viselő román turisztikai márkanevet csütörtökön mutatták be hivatalosan a sanghaji világkiállításon. A plágiumbotrányt – ami azután robbant ki, hogy az egyik nemzetközi grafikai cég honlapján felfedeztek egy 250 euróba kerülő logót, ami kísértetiesen hasonlít a Románia által vásárolt márkanév zöld levelére – még az is fokozza, hogy a szlogen egy héttel a bemutató előtt kiszivárgott, így domain nevét egy román vállalkozó védte le.
A zöld levél már csak azért sem egyedi ötlet, mert korábban egy román cég és egy ír, ökobuszokat forgalmazó cég is használta már.
Még nincs értékelve