Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Halálos ítélet csalásért Kínában

forrás: mti | 2012.01.19. |
Halálos ítélet csalásért Kínában
Másodfokon is halálra ítélt egy 31 éves üzletasszonyt egy kínai bíróság, miután bűnösnek találta több száz millió jüan értékű csalásban - adta hírül a kínai média csütörtökön.

Vu Jing (Wu Ying) ügyében első fokon 2009 decemberében hirdettek ítéletet, amikor bebizonyosodott, hogy 380 millió jüan, vagyis több mint 14 milliárd forint kár érte azokat, akiktől korábban magas kamatra kölcsönt kért.
    A vállalkozónak 2005 közepe és 2007 eleje között a jelentős haszon reményében összesen 770 millió jüant (28,8 milliárd forint) adtak hitelezői. A bíróság megállapítása szerint Vu törvényellenesen jutott a pénzhez, "valótlan állításokkal, az igazság szándékos elhallgatásával és megtévesztően magas hozam ígéretével".
    Vút teljes vagyonelkobzásra ítélték, és élete végéig eltiltották politikai jogainak gyakorlásától. A kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartomány felsőbb bírósága elutasította Vu fellebbezését, mivel "súlyos kárt okozott az országnak és az embereknek, s ezért súlyos büntetést érdemel".
    A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint Vu parasztcsaládból származik, és vállalkozói karrierjét 1997-ben egy fodrászattal kezdte. 2006-ban a Bense csoport tulajdonosaként vált ismertté, üzleti tevékenysége immár a szállodaiparra, áruházak, internetkávézók üzemeltetésére, gépkocsikkal és építőanyagokkal történő kereskedésre is kiterjedt.
    A világháló fórumain véleményüket kifejtő kínaiak között sokan túlságosan szigorúnak érzik a büntetést, és annak enyhítését javasolják.
    A halálbüntetést a kínai joggyakorlat szerint a legfelsőbb bíróságnak is jóvá kell hagynia.

Még nincs értékelve