Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hamburg - 1. rész

Szepesi Viktor | Szepesi Viktor | 2013.03.11. |
Hamburg - 1. rész
A város külső jegyein kívül igazi belső meglepetéseket is tartogat, ha merünk nagyot gondolni és nyakunkba venni a város földön és vízen. Néhány német hamburgi ismerőst csak akkor értettem meg, miért is imádják ezt a várost, amikor egy szűk nap alatt megismerkedtem közelebbről is a lakhelyükkel.

Az útileírásokkal ellentétben, most egy élménybeszámoló következik Németország második legnagyobb városából, Hamburgból. Nem csak nappal, hanem éjjel is érdemes kimozdulni. Utam egy külvárosi környéken található hotelból indult. A kerület ismerős lehet sokaknak a híradásokból, ugyanis néhány évvel  a sajtó az itteni fiatalok tüntetésétől volt hangos. A szórakozóhelyek nyitva tartásának korlátozása ellen tiltakoztak. Hangulatát tekintve egy 80-as évekbeli punklázadásról szóló filmet is le lehetne forgatni, ennek ellenére igazi szórakozó negyed. A legtöbb főiskolás és egyetemista itt él. Változatos szolgáltatást nyújtó kocsmák, éttermek és hostelek környéke.

Innen nincs messze az egyik legérdekesebb épület, amit Németországban láttam. Egy ötemeletes tömör betonépület négy óriási toronnyal, elsőre nem szép látvány. Városnéző hangulatot abszolút leromboló látvány volt addig, amíg meg nem tudtam, hogy egy II. világháborúból megmaradt védelmi célokat szolgáló objektumot úgy hasznosították újra, hogy zeneművészeti intézménynek, hangszerüzleteknek, fiatal zenekarok próbatermeinek és egyéb művészeti tevékenységek otthona vált.

Hamburg

Innen már célszerűbb volt gyaloglás helyett tömegközlekedéssel a belvárosba indulni. Utam egyenesen Németország legnagyobb, Európa harmadik, a világ tízedik legnagyobb kikötőjéhez vezetett. Nemzetközi szinten a legmodernebb rendszerrel ellátott hajókereskedelmi terület óriási, bár az Elbán innen 100 kilométerre található az Északi-tenger. Mindössze 10 euróért érdemes kiváltani egy darab, 2 személyre szóló jegyet, mert nem csak a szokásos szárazföldi tömegközlekedésre érvényes, hanem a hajókra is.

 

A nagyjából egyórás úton pedig egészen a külvárosig szervírozzák az utasokat. Az Elba vizén Hamburgból kifelé menet pedig érdekes látvány tárul elénk: balra a kikötő ameddig a szem ellát, jobbra pedig az újgazdagok negyede, tengerparti hangulatot igéző villákkal. Visszafelé a legszebb a város, ugyanis belátni az összes fontosabb hamburgi jelképet.

Még nincs értékelve