Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Háromezer dollár ajándékba

Tancsa Ágnes | Wikipedia | 2011.02.12. |
Háromezer dollár ajándékba
Bahrein uralkodója utasítást adott, hogy minden bahreini család kapjon ajándékba háromezer dollárnak megfelelő dínárt. Mindezt abból az alkalomból, hogy tíz éves a nemzeti reform.

 

Pénteken nagy bejelentést tett Isa Al Khalifa, Bahrein uralkodója. Anyagi megbecsüléssel kívánja jutalmazni népét, hogy tíz éve elfogadta a reformjait. A bejelentés előtt interneten szervezkedés indult, hogy hétfőre Bahrein népét tömegdemonstrációra vegyék rá, hogy szociális és gazdasági reformokat követeljenek az uralkodótól. 2008-as becslések alapján a Perzsa- öbölben található országban 800 ezren élnek. Más adatok alapján viszont a lakosság létszáma nem éri el a 600 ezret.A pénzjutalommal a 2001-es népszavazást akarják ünnepelni, ami kimondta, hogy az 1975-ben feloszlatott parlament ismét működhet. 2002-ben Bahrein államformát váltott és alkotmányos monarchiává alakult. Ezután a kormány intézkedéseket vezetett be a nélkülöző családok védelmében.
Jelenleg Bahrein a legszegényebb a Perzsa-öbölben található olajállamok közül. Az olajtartalékai feltehetően kimerülőben vannak.
Átlag: 5