Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ismét napirenden Lenin eltemetése

Tancsa Ágens | archív | 2011.01.21. |
Ismét napirenden Lenin eltemetése
Oroszországban a Szovjetúnió szétesése óta újra és újra napirendre kerül a kérdés: Kell-e, szüksége van-e Oroszországnak a Lenin Mauzóleumra. Nem kellene-e inkább végre eltemetni a bebalzsamozott halottat?

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

 

Lenin halálának évfordulója kapcsán az orosz parlamentben kétharmados többséggel rendelkező Egységes Oroszország párt újra felvetette, hogy talán az 1917-es orosz forradalom vezérét el kellene szállítani végre a Vörös térről és el kellene temetni. Az orosz vezér 1924 január 21-én halt meg, Halála után néhány napra a testét bebalzsamozva a Kreml fala mellé helyezték egy mauzóleumba.Először még ideiglenesen.
Eltemetésének gondolata nem újkeletű a politikusoktól sem. Elsőként Borisz Jelcin, Oroszország első elnöke vetette fel, ám a kérdés kapcsán minduntalan heves tiltakozás indul el Oroszországban a régi világot megszépülten látók miatt.
Még nincs értékelve