Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Koblenz, másnéven Összefolyók

Szepesi Viktor | Szepesi Viktor | 2013.02.27. |
Koblenz
Koblenz, másnéven Összefolyók
Hegyek övezte völgyben húzódik Németország közép-keleti felén fekvő Kobelnz, a tartomány harmadik legnépesebb települése. Speciális atmoszféra övezi a várost, mivel a Mosel és a Rajna folyók találkozása és ódon hangulata teszi különlegessé.

A magas dombok között húzódó Koblenz az egyik legrégebbi német város. Két bástya található a völgy két oldalán, az egyiket most renoválják, mégis sikerült bejutni. Impozáns képet tár a városról. Az erődöt éppen felújították ottlétem alatt és a látványtervek alapján nem csekély anyagi forrást felhasználva újra széppé varázsolják a több száz éves épületegyüttest.

A sétálóutcák viszonylag gyorsan bejárhatóak, mivel nem túl nagy a belváros. Itt keresztezi egymás útját a Rajna és a Mosel, így a parton hatalmas terek és kongresszusi központ nyújt szórakozási lehetőséget.

Szállásnak a belvároshoz nagyon gyalogosan is közel található Hotel Hohensaufent ajánlom, ahol bár nem túl tágasak a szobák, annál inkább vendégszeretőbbek. A szálloda egy része felújítás alatt áll, vélhetően hamarosan befejezik.

Átlag: 5