Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar túrázókat mentettek meg

sitv.hu | 2010.12.29. |
Magyar túrázókat mentettek meg
Az utolsó pillanatban találtak meg öt magyar túrázót az osztrák hegyi mentők, majdnem halálra fagytak a mínusz 10 fokos hidegben – értesült a www.sitv.hu a helyi önkéntes mentőcsoport tagjaitól.

Az öt magyar hótalpas túrázó a határ közelében található Rax-Alpokban kirándult hétfőn. Már lefelé tartottak a 2000 méteres csúcsról, amikor letértek a kijelölt turistaútról. Nem sokkal később besötétedett, és az öt férfi eltévedt a hegyek között.

Telefonon riasztották a hegyi mentőket, akik este kilenc után nem sokkal indultak a keresésükre. Tizennégy hegyi mentő vizsgálta át a környéket, de sokáig nem találták a magyarokat. Később ismét sikerült velük telefonon felvenni a kapcsolatot, akkor annyit tudtak elmondani a túrázók, hogy ahol éppen fagyoskodnak, onnan látják a semmeringi sípályákat. Szerencsére egy jelzőrakéta is volt a magyar csoportnál, ezt kilőtték, ez is segített a mentőknek beazonosítani a helyet.

Éjfél után találták meg a csoportot, akik akkor már órák óta fagyoskodtak a mínusz 10 fokos hidegben és az erős szélben.

Még nincs értékelve