Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Orosz választások - Minden régióban az eddigi kormányzók győztek

forrás: mti | 2012.10.15. |
Orosz választások - Minden régióban az eddigi kormányzók győztek
Bizonyossá vált, hogy az eddigi, hatalompárti vezetők győztek mind az öt orosz régióban, ahol ismét közvetlen kormányzóválasztásokat tartottak - közölte az orosz központi választási bizottság.

A testület a szavazatok száz százalékának összesítése alapján jelentette be az előzetes eredményeket. A végleges eredményeket 3-4 napon belül ígérik.
    A legmagabiztosabb győzelmet Oleg Kozsemjako, az amuri régió kormányzója aratta. A többi jelölthöz képest hatalmas különbséggel végzett az első helyen, a szavazatok 77,28 százalékát nyerte el.
    Valamennyi hivatalban lévő régiós vezető megkapta a voksok több mint hatvan százalékát.
    Az Ukrajnával határos belgorodi régió vezetője, Jevgenyij Szavcsenko 77,64 százalékos eredménnyel őrzi meg posztját. A szintén nyugat-oroszországi brjanszki régióban, ahol Nyikolaj Gyenyin jelenlegi kormányzónak csupán egy versenytársa volt, a politikus 65,22 százalékot szerzett.
    Gyenyint október elején a megyei bíróság megfosztotta az indulás jogától, mert a támogató aláírásokat hamisnak találta. Az Oroszországi Föderáció legfelsőbb bírósága azonban néhány nappal a választások előtt megvétózta a döntést, így a hatalom jelöltje mégis indulhatott a kormányzói poszt megtartásáért.
    Az észak-oroszországi novgorodi régióban a hatalmi párt, az Egységes Oroszország tagja, Szergej Mityin ugyancsak megőrizte kormányzói posztját a szavazatok 75,95 százalékával. A rjazanyi régióban Oleg Kovaljov 64,43 százalékot kapott.
     Vlagyimir Csurov, az orosz központi választási bizottság elnöke a részvételi arányokról elmondta, hogy a legtöbben, a választásra jogosultak 59,49 százaléka a belgorodi régióban ment el szavazni. A legkevesebben a Kínával határos amuri régióban voksoltak. Az arra jogosultak 36,78 százaléka járult az urnákhoz.  
    A múlt vasárnapi úgynevezett egységes szavazónapon az Oroszországi Föderáció 77 közigazgatási egységében tartottak kormányzó-, regionális parlamenti és ennél alacsonyabb szintű helyhatósági választást.
    Oroszországban a szavazásra jogosultak nyolc év szünet után voksolhattak ismét kormányzókra, de csak a belgorodi, a brjanszki, a novgorodi, az amuri és a rjazanyi régióban. A márciusi elnökválasztást követően ugyanis a legtöbb régió vezetőjét már lecserélték.

Még nincs értékelve