Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Pontozzák az olaszországi vendéglátóhelyeket

forrás: mti | 2012.09.10. |
Pontozzák az olaszországi vendéglátóhelyeket
Újfajta szabályozással próbálják rávenni a vendéglátóhelyeket a csendrendelet tiszteletben tartására az olasz önkormányzatok: az autóvezetők után az itáliai szórakozó- és vendéglátóhelyek is pontozásra alkalmas jogosítványt kaptak.

 Elsőként Torinóban és Firenzében vezették be az olasz közlekedésben 2003 óta használt pontozást. Bari és Palermo is csatlakozott már és Nápoly, Brescia, Catania, Pisa és Róma önkormányzata is a osztályozni kívánja a főleg olasz és külföldi fiatalok által látogatott sörözőket, diszkókat, de még a pizzeriákat is.
    A maximum húsz pontból minden egyes szabálytalanság után levonnak. A plusz-mínusz pontok mértékéről az önkormányzatok döntenek.
    Firenzében öt pontot veszít az a szórakozóhely, amely este tizenegy óra után sem halkítja le az utcára kiszűrődő zene előírt szintjét, este tizenegy után is árul alkoholt, nem tartja tisztán a helyiség környékét és vendégeinek szükség esetén nem biztosít őrző-védő szolgálatot. Három mínusz pont jár a hulladéktárolók hiánya miatt és amiatt is, ha a lokálban nincsen alkoholszonda.
    Plusz négy pont jár annak, aki négy hónapig nem sért szabályt. Egy évig tartó pontveszítés nélkül a vendéglátóhely meghosszabbíthatja nyitva tartását. A minden pontját elveszítő helyet ötnapos, vagy visszaesőként végleges bezárással sújthatják.
    "Nem a mi felelőségünk, ha vendégeink az utcán kiabálnak" - hangoztatta Lorenzo Segre, a Firenzében divatos Moyo tulajdonosa a La Repubblica című napilapnak.
    "Annak is joga van a pihenéshez, aki a szórakozónegyedekben vásárol magának lakást" - mondta Giuseppe Barbera, a szicíliai Palermo környezetvédelmi tanácsosa.

Még nincs értékelve