Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rálőttek egy amerikai képviselőnőre

Tancsa Ágnes | 2011.01.09. |
Rálőttek egy amerikai képviselőnőre
Hat ember meghalt és 12 megsérült, amikor egy férfi tüzet nyitott Gabrielle Giffords demokrata képviselőre, aki éppen választókerületi fogadóóráját tartotta egy aizonai bevásárlóközpontban.

A képviselőnőt közvetlen közelről lőtte fejbe a merénylő, akit miután két férfi a földre tepert, őrizetbe vettek. A 22 éves Jared Lee Loughner hat embert ölt meg, köztük a képviselőnő tucsoni stábjának egyik vezetőjét, egy szövetségi bírót és egy 9 éves kislányt. Az egyik szemtanú szerint 15-20 lövést adott le Loughner.

A merénylet célpontja egyértelműen Gifford volt. Clarence Dupnik, Pima megye seriffje elmondta, hogy egy másik személyt is keresnek a támadás kapcsán. Loughnert instabil személyiségnek nevezte a seriff, aki szerint tettében jelentős szerepet játszhatott az országban erősen kiéleződött politikai ellentét és a felelőtlen, előítéletes nyilatkozatok.
 
A meglőtt képviselőasszony állapota válságos, a golyó áthatolt az agyán, de orvosai bizakodók. A sebesültek közül öt ember van életveszélyes állapotban.
 
A kormányzó republikánus politikusok többsége nyilatkozatban adott hangot döbbenetének, és Barack Obama is leszögezte: az „értelmetlen támadásnak nincs helye egy szabad társadalomban”. A történtek miatt elhalasztják az egészségügyi reform visszavonásáról tartandó, szerdára kitűzött szavazást.
Még nincs értékelve