Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Spórolnának a másodpilótán

Tancsa Ágnes | turizmtatilseyahat.com | 2010.09.13. |
Spórolnának a másodpilótán
Európa legnagyobb fapados légitársaságának vezetője a spórolás jegyében megválna másodpilótáitól. Szerinte a másodpilótának semmi más dolga, mint figyelni a pilótát, hogy az „nehogy elaludjon és rádőljön a számítógép valamelyik vezérlő berendezésére”.

Aki utazott már a Ryanair társasággal, pontosan tudja, hogy bár a jegyáraik nagyon kedvezőek, sehol nem szőröznek annyit a csomagok méretével és súlyával, mint náluk. Egyszerűen nincs olyan, hogy tolerancia határ. Ha már egy kilóval nehezebb a csomag, az egyébként is messze a legalacsonyabb súlyhatárnál (kézi 10 kg, feladós 15 kg), akkor bizony borsos árat kell fizetni. Mondhatni a jegy szinte ingyen van, csak minden másért kell fizetni.

Az ír légitársaság feje Michael O’Leary már sok őrült ötlettel állt elő, hogy növelje a nyereséget. Ezek között volt, hogy díjat szedett volna a repülőgép WC-jének használatáért, vagy éppen, hogy az utasok maguk rakodják a poggyászaikat, nem is olyan régen pedig azt találta ki, hogy álló helyeket alakít ki a rövid távolságon közlekedő járatokon. De a profitnövekedést szolgálta az is, hogy az otthon nyomtatott, internetes foglalással fizetett jegyeket bevezették, amit azóta több társaság is alkalmaz.
 
Legújabb ötletével az egész légi iparágat reformálná meg. A fapados társaság vezérigazgatója szerint semmi szükség nincs másodpilótákra, hiszen a legtöbb repülési feladatot egyébként is számítógép végzi. Azt elismerte, hogy hosszabb távú repülő utakon szükség van két pilótára, de a rövidebbeken szükség esetén akár a légi utaskísérők is el tudják látni a másodpilóta feladatait.
Még nincs értékelve