Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szíria - Ausztria nem venne részt egy fegyveres ENSZ-beavatkozásban

forrás: mti | 2012.05.30. |
Szíria - Ausztria nem venne részt egy fegyveres ENSZ-beavatkozásban
Ausztria nem venne részt egy szíriai fegyveres beavatkozásban az ENSZ égisze alatt - jelentette ki az osztrák külügyminiszter szerdán újságírók előtt.

Az alkancellár tisztségét is betöltő Michael Spindelegger további uniós szankciók mellett foglalt állást, s közölte, hogy Ausztria fenntartja a diplomáciai kapcsolatokat Szíriával.
    A külügyminisztérium egy ugyancsak szerdán kiadott közleményében a leghatározottabban elítélte a több mint száz áldozatot követelő húlai mészárlást. Hozzátették, a szíriai hadsereg tüzérsége "nyilvánvalóan részt vett abban". "Számunkra ez egyértelműen azt jelenti: új, Szíria elleni szankciókról kell tárgyalni az EU-ban" - fogalmaztak.
    Spindelegger megismételte, több más országgal ellentétben Ausztria - "további döntésig" - nem utasítja ki a szíriai nagykövetet. "Nyitva kell tartanunk a kommunikációs és információs csatornákat, különösen az ENSZ megfigyelői misszióhoz" - állt a közleményben. Rámutattak, hogy a Golán-fennsíkon 300 osztrák katona vesz részt békefenntartó misszióban. Hangsúlyozták, Ausztria felelősséget visel értük, emellett számos osztrák civil is él Szíriában.
    Osztrák katonák 1974 óta vesznek részt a Szíria és Izrael közötti fegyverszünet betartását ellenőrző ENSZ-misszióban (UNDOF) a Golán-fennsíkon.

Még nincs értékelve