Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szombaton este megérkezett az első 150 magyar Egyiptomból

Tancsa Ágnes | 2011.02.06. |
Szombaton este megérkezett az első 150 magyar Egyiptomból
Szombaton este megérkezett az első 150 magyar Egyiptomból. A Vörös-tengernél nyaraló további 300 turista várhatóan vasárnap érkezik meg Budapestre.

 

Az egyiptomi zavargások miatt a magyar külügyminisztérium szerint a magyarok nem voltak veszélyben. A zavargások nem a magyarok által kedvelt népszerű Vörös-tenger mellett fekvő nyaralóhelyeken, hanem egyes nagyvárosokban vannak.
Egyiptomban jelenleg 5 magyar utazási iroda ügyfelei vannak. Az irodák valamennyi ügyfele vasárnap elhagyják Egyiptomot. Az utazásszervezőknek arról nincs információjuk, hogy hány egyénileg, tehát nem utazási irodán keresztül érkezett magyar van még Egyiptomban akik ott nyaralnak, tanulnak, vagy dolgoznak.
Az afrikai ország belpolitikai helyzetére való tekintettel a magyar külügyminisztérium január 31-én Egyiptomot átsorolta az I-es, azaz az utazásra nem javasolt kategóriába. A hazai utazási irodák ezért felfüggesztették az egyiptomi charterjáratok indítását. Azok számára, akik korábban már befizették útjukat az utazásszervezőknél, az utazási szerződésekről szóló kormányrendelet értelmében az utazási irodák kötelesek úgynevezett helyettesítő szolgáltatást számukra felajánlani. Ez lehet például egy későbbi időpontra szóló út is.
Az utazásszervezők bíznak benne, hogy minél hamarabb rendeződik az egyiptomi belpolitikai helyzet és a Külügyminisztérium visszasorolja Egyiptomot a II-es biztonsági kategóriába. Utakat csak ezután fognak az érintett országba indítani.
 
 
Átlag: 5