Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újra dolgoznak a görög fuvarozók

Tancsa Ágens | 2010.08.02. |
Újra dolgoznak a görög fuvarozók
Hét napos sztrájk után ma reggel munkába álltak a teherautósofőrök Görögországban. A fuvarosok sztrájkja miatt súlyos üzemanyaghiány alakult ki az országban, napokig szinte sehol nem lehetett tankolni, és az élelmiszerek is majdnem teljesen kifogytak az üzletekből.

A turista szezon közepén kialakult helyzetet végül vasárnap egy hat órás tárgyalás végén tartott szavazás oldotta meg, amikor is minimális többséggel megszavazták a fuvarozók, hogy felfüggesztik a sztrájkot. A kormány rendeletben kötelezte korábban azokat a fuvarosokat, akik romlandó élelmiszert és üzemanyagot szállítanak. A hadsereg és a rendőrség munkájának köszönhető, hogy nem bénult meg teljesen az ország, hiszen a kórházak, repülőterek és kikötők üzemanyag-ellátását katonai szállítók biztosították, míg a töltőállomások közel felében a rendőröknek sikerült helyreállítani az ellátást Athénban és Szalonikiben.

Egy héttel korábban azért függesztették fel a munkát a fuvarosok, mert a kormány és a szakszervezet nem értett egyet egy törvényjavaslat kérdésében, aminek értelmében a teherautóra érvényes jogosítvánnyal rendelkezők szabadon juthatnak közúti fuvarozási engedélyhez. Az egymást követő görög kormányok az ötvenes évektől kezdve jutalomként osztogatták az iparűzési engedélyt erre a tevékenységre híveiknek. 1971-től azonban a hatóságok egyetlen új engedélyt sem adtak ki, a vállalakozók így egymás között kezdtek kereskedni az engedélyekkel, amelyek ára a teherautó méretétől függően a 300 ezer eurót is elérheti.
Még nincs értékelve