Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Uzsonnacsomag Horvátországba

Vámszabályok az unión kívűl

Tancsa Ágnes | 2010.06.02. |
Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is emelkedett a Horvátországba bevihető áruk értéke és köre a nyári szezon kezdetével. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a zökkenőmentes határátlépés érdekében fontos az utazóknak előre tájékozódni az unión kívüli országokra vonatkozó, jelenleg érvényes vámszabályokról.
A Horvátországba utazók várhatóan az idei nyári szezon alatt is elsősorban a letenyei magyar-horvát autópálya-átkelőt választják majd, így itt számíthatunk a legnagyobb utasforgalomra. Ennek enyhítését célozza, hogy június 1-jétől ismét bárki igénybe veheti személyforgalomban is a régi közúti átkelőt. A még gyorsabb átkelés érdekében érdemes észben tartani, hogy a horvátok idén 10 kg mennyiségben engednek be hús és hústerméket (tehát az előző évekhez képest engedik a nyershús bevitelét is), tejterméket, továbbá 200 szál cigarettát, 1 liter égetett szeszt, 5 liter bort és 15 liter sört utasonként. A bevinni szándékozott áruk eddigi 300 kunás együttes értékhatárát 1000 kunára emelték.
E mellett a szóvivő felhívta a figyelmet néhány pénzügyi szabályra is, mint például, hogy az unióba belépő, hazatérő utazóknak írásban be kell jelenteniük, ha 10 ezer eurónál nagyobb összegű készpénzt vagy azt helyettesítő eszközt tartanak maguknál (a bankkártya kivétel ez alól).
Tilos védett állatokat, vagy azokból készült termékeket átvinni a határon. Nagyobb mennyiségű gyógyszert vagy gyógyhatású készítményt csak a kezelőorvos igazolásával vihetünk magunkkal a határon túlra.
Utazása előtt mindenki bővebben informálódhat a VPOP és a Külügyminisztérium honlapjain.
 
Még nincs értékelve