Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Wellness, álomszép természeti környezetben

Pannon Presztízs | archív | 2014.03.03. |
svájc, wellness
Wellness, álomszép természeti környezetben
Csillogó hó, gyönyörű alpesi rétek, lélegzetelállító hegyi kilátás, zsibongó erdők, tiszta levegő – Svájc már önmagában is valóságos wellness-paradicsom. A modern szállodák, fürdők és a hagyományőrző alpesi házak egész évben várják a feltöltődésre és a tartalmas kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

Kényeztető wellness-birodalmak

A különleges üzletekkel, éttermekkel, szórakozóhelyekkel körülvett Hürlimann termálfürdő és spa tökéletes kikapcsolódást ígér. A korábban sörfőzdének otthont adó épület sokat látott boltívei alatt ma különböző medencék és gőzfürdők várják a vendégeket. A fürdő különlegessége a tetőn található kültéri medence, amely csodálatos kilátást nyújt egész Zürichre.
Az életben kevés pillanat adódik, amelyet sikerül igazán intenzíven megélni, éppen ezért különösen meg kell őket becsülni. A wallisi gyógyfürdők tökéletes kényeztetést kínálnak. A helyiek számára nem csupán az ember és a természet számára nélkülözhetetlen elemek, hanem a sokrétű, izgalmas és pihentető nyaralás, szabadidős kínálat kimeríthetetlen forrásai.
Davos Klosters wellness-paradicsomainak szolgáltatásait a környező hegyvidékre nyíló csodálatos kilátás teszi még tökéletesebbé. A Serneus fürdő kénes forrásának ízületi gyulladás, porckopás és reuma elleni gyógyhatása már évek óta ismert.
A graubündeni Schweizerhof****S Lenzerheide szálloda teliholdas wellness-programot kínál. A több szaunával és a törökfürdők hangulatát idéző medencékkel rendelkező „BergSpa” wellness-paradicsom havonta egy alkalommal 22 óráig tart nyitva. Aki az aktív kikapcsolódás híve, az a „Peak to Peak” felvonó segítségével könnyedén elérheti az Arosa és a Lenzerheide síterepeket, ahol 2013 decemberétől speciális, 225 kilométernyi sípályára szóló ajánlatok várják a téli sportok szerelmeseit.
A napfényes, enyhe elő alpesi éghajlatú Tessinben 850 méter tengerszint feletti magasságban, egy háromhektáros park területén található a Cademario fürdőház, csodálatos kilátással a Luganói-tóra. A közel kétezer négyzetméternyi alapterületű, tepidariumot, törökfürdőt, szaunát, bioszaunát és frigidariumot, valamint sós vizű medencével rendelkező szikla- és forrásbarlangot magába foglaló DOT.Spa fürdőben mindenki megtalálja a számára legkellemesebb időtöltést.

A Weggis Vitznau térség kényeztető és wellness-kínálata

Presztízs Magazin

A Vierwaldstätti-tó partján elterülő Weggis Vitznau Rigi térség a legkiválóbb wellness-szolgáltatásokkal várja vendégeit. Az első osztályú wellness-szállodák, a Mineralbad & Spa Rigi-Kaltbad fürdő, a tó tiszta vize, a friss hegyi levegő, a számtalan sportolási lehetőség mind-mind az egészséget és a jó közérzetet szolgálja.
A Park Hotel Vitznau a legmagasabb szintű igényeket is képes kielégíteni. A közvetlenül a Vierwaldstätti-tó partján álló csodálatos épületet nagy kiterjedésű park veszi körül. Így talál egymásra a nosztalgikus környezet és a 21. század, ahol tökéletes kényeztetés és nyugalom vár mindenkit. A szálloda nagyméretű spa részlegében a vendégeknek különleges kikapcsolódásban lehet részük.
A neves építész, Mario Botta által tervezett, 1500 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Mineralbad & Spa Rigi-Kaltbad fürdő is várja a tökéletes nyugalomra és kikapcsolódásra vágyókat. Egyedi jellegét a panoráma, valamint a szakrális hangulat adja. A fürdőből csodás kilátás nyílik a hegyekre és a Vierwaldstätti-tóra. A medencéket a fürdőtől nem messze, a kápolna mellett eredő és ásványi anyagokban gazdag „Három nővér-forrás” táplálja, vizét a vendégek komfortérzete érdekében kellemes 35 fokra melegítik fel.

A százéves múlt újjáéledése

A számos gyógyvízforrás, a százéves múltra visszatekintő fürdőhagyomány és a Bogn Engiadina fürdő mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy Scuol egyedüli graubündeni helységként elnyerte a hivatalos „Wellness-Destination“ címet. Nem véletlen tehát, hogy a térség most fokozott figyelmet fordít az ebben rejlő lehetőségekre.
Scuol, Tarasp és a környék lakói számára az ásványvíz olyan természetes, mint a levegő. Számos forrásnak köszönhetően ugyanis már közel 150 éve, hogy létrejöttek itt a nagy szanatóriumok, ivócsarnokok, valamint az első fürdőházak és grand hotelek. Helyükön napjainkban padok állnak, és az ivócsarnokok látogatottsága is visszaesett. Az ásványvizeket háttérbe szorítva a turisták érdeklődése idővel a hegyi és téli sportok felé fordult, ennek következtében az engadini falvak, a nemzeti park körül elterülő hegyvidék, az érintetlen természet és a helyiek kultúrája került középpontba. A források viszont, azóta is folyamatosan ontják a magas ásványianyag-tartalmú vizet, és táplálják a környék számos ivócsarnokát és kútját. Talán mert olyan magától értetődő, hogy van, azért nem ismerték fel a helyiek, milyen értékes természeti kincs birtokában vannak.
1993-ban a Bogn Engiadina építésével azonban megtörtént a várva várt áttörés: egész évben működik a wellness- és egészségturizmus. A Bogn Engiadina fürdő a „víz évében” történt nagyszabású felújítása és a növekvő érdeklődés következtében a helyi lakosok újra kezdenek ráeszmélni egyedülálló gazdagságukra. Ezt igazolja az ENSZ által a víz világnapjának nyilvánított március 22.-e, és az itt megszervezett ENSZ víz világhete rendezvény is. Kezdve a hideg vizű gejzírrel és a „gyógyvizek útjának” nevezett tanösvénnyel, a szép időket megélt fürdőcsarnok megóvásán át egészen Ernst Bromeis, a víz nagykövete hazájáért folytatott elkötelezett munkájáig.
 Számos vízzel kapcsolatos projekt igazolja, hogy a térség, ahol az ásványvíz ingyen rendelkezésre áll, és a toalettet is hegyi forrásvíz öblíti, figyelemre tart igényt.

Svájc 100 legbarátságosabb szállodája

Presztízs Magazin

A Schweiz Tourismus 2013-ban első alkalommal ítélte oda a BIENVENU-díjakat, amelyek Svájc legbarátságosabb szállodáit minősítik. A kitűntetésben azok a szállodák részesülhettek, amelyek a vendégszeretetre vonatkozóan a legjobb értékeléseket kapták a vendégek által több mint 250 szállásfoglalási és értékelési weblapon. A vendégszerető szállodákat a „Svájc 100 legbarátságosabb szállodája” című kiadvány gyűjti egy csokorba.
A BIENVENU-díj, a vendégszerető svájci szállodák Oscar-díja. A különböző kategóriák legjobbjainak felderítése érdekében a Schweiz Tourismus és partnerei hozták létre, és első alkalommal idén május végén Bernben került átadásra. A díjakat a 2012 júniusa és 2013. március vége között több mint 250 internetes szállásfoglalási és értékelési oldalon leadott több százezer vélemény alapján ítélték oda. A díjra automatikusan pályázott minden olyan svájci szálloda, amelyre legalább 30 értékelést adtak le. Ezt a TrustYou elemezte ki, majd az eredményt a zsűritagok ellenőrizték, és mindezek alapján megszületett a szállodák ranglistája.
A kiadvány ezeket a vendégszerető szállodákat mutatja be. A tájékoztató letölthető a www.MySwitzerland.com/broschueren oldalon, illetve megrendelhető a Schweiz Tourismus 00800 100 200 30 ingyenesen hívható telefonszámán.

 

Presztízs Magazin

A legjobbak
A BIENVENU-díjat 2013-ban az alábbi szállodák nyerték el kategóriánként:
Kisebb szállodák (max. 40 szoba): Art.Boutique.Hotel Beau-Séjour***, Champéry
Nagyobb szállodák (40 szoba felett): Hotel Hof Weissbad****, Weissbad
Városi szállodák: Hotel Lugano Dante****, Lugano
Luxusszállodák: Hotel Villa Honegg*****S, Ennetbürgen

A BIENVENU-díj idei odaítélését megelőzően a vendégek által internetes felületeken megadott véleményeket a TrustYou, a szállodák megítélésével foglakozó nemzetközi vállalat értékelte ki a személyzet figyelmességének, kedvességének, empatikus készségének és segítőkészségének figyelembevétele mellett. Az így nyert eredményének ellenőrzése érdekében a zsűritagok személyesen felkeresték minden kategória első három helyezettjét.
A BIENVENU-díj a jövőben minden évben a Svájci Üdülőnapok keretében kerül kiosztásra.

Még nincs értékelve