Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Würzburg, a 3000 éves település

Szepesi Viktor | Szepesi Viktor | 2013.01.13. |
Würzburg, a 3000 éves település
A Majna partján leterülő bajor várost övező dombokon is érdemes szétnézni, ugyanis a kilátáson kívül is egyéb érdekességes is érdemes megtekinteni. Szállást megfontoltan válasszunk, de várhatóan vendégszerető embereket találunk mindenhol.

Történelmét tekintve Kr.e. 1000 környékén kelták telepedtek le Bajorország középső részén található Würzburg mai területén. A nyolcadik századtól frankok lakták, folyamatos tulajdonosváltások után 1402-ben meglapították a helyi egyetemet. Az 1800-as évektől Bajorország része lett, 1817-ben az Alsó-Majna székhelye.

A város egy völgyben terül el, amiből csak a vár magasodik ki. Természetesen a környező dombokról jobban, de a völgyből is kiválóan lehet látni. A hangulatos Würzburgot a Majna szeli ketté ezzel színesítve a belváros látképét. Egy nap alatt normál tempóval haladva is be lehet járni a települést, mivel látnivaló akad bőven, de egy kis csoportnak elegendő ennyi idő. Szinten minden hónapban akad egy-egy városi rendezvény, de érdemes figyelni a művészeti központok kínálatát is, ínyenceknek egy-egy érdekes csemege is előfordulhat.

Szálláshelynek bátran ajánlhatom a Ghotel hotel & living szállodát, ami külsejét tekintve máris kellemes benyomást kelt, ugyanis impozáns a hatalmas toronyház a belváros szélén. A szobák egyik oldala teljes egészében üveg, ezért tökéletes kilátás nyílik a városra. Szerencsémre olyan szobát kaptam, ami a várra nézett. A reggeli bőséges, a személyzet segítőkész, bár sajnos csak fél órára biztosítanak ingyen internetezést. Akinek fontos az internet, kárpótlásként vegyen el kettőt a hotel recepcióján kihelyezett – nagyon finom – zöldalmából.

ÉRDEKESSÉG: Wilhelm Conrad Röntgen Würzburgban fedezte fel a róla elnevezett Röntgen-sugarat 1895-ben.

Még nincs értékelve