Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

XVI. Benedek karácsonyi üzenete

Horváth Iza | 2010.12.26. |
XVI. Benedek karácsonyi üzenete
XVI. Benedek pápa szombaton a hagyományos Urbi et Orbi beszédében a közel-keleti megbékélésért imádkozott, és a Kína területén élő katolikus híveit biztatta: ellen kell állni az üldöztetésnek.

Szombaton fokozott biztonsági készültség mellett tartotta Rómában XVI. Benedek pápa Urbi et Orbi (a városnak, azaz Rómának és a világnak szóló) beszédét. A fokozott biztonsági készültség fő oka a két nappal korábbi római követségekre kézbesített csomagbombák robbanása volt, melyek feladásával egy olasz anarchista csoportot gyanusítanak.

A karácsonyi üzenetet szerencsére a hidegen és a szemerkélő esőn kívül más nem zavarta. A pápa a Szent Péter-bazilika erkélyéről több ezres tömeg előtt beszélhetett. Áldását idén is 65 nyelven mondta el, a magyar a tizenegyedik volt.
"Ragyogja be újra Karácsony fénye ezt a Földet, ahol Jézus született, s ösztönözze az izraelieket és a palesztinokat arra, hogy törekedjenek egy igazságos és békés egymás mellett élésre" - mondta.
 
A pápa külön kitért a Föld konfliktusövezetein élő keresztények helyzetére is. Megemlítette Irakot, és a közel-Keletet, ahol a Vatikán fokozottan tart egy keresztény-exodustól.
A pápa nyíltan bírálta Kínát és annak valláspolitikáját. XVI. Benedek ezért imádkozott a Kínában élő híveiért, azoknak türelmet és bátorságot kért, valamint elítélte, hogy lelkiismereti és vallási szabadságukat korlátozzák. 
A pápa kérte továbbá az Urat, hogy "adományozzon állhatatosságot mindazon keresztény közösségeknek, amelyek megkülönböztetést és üldöztetést szenvednek el, és ösztönözze a politikai és vallási vezetőket mindenki vallásszabadságának teljes tiszteletben tartására".
Még nincs értékelve