Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

8+1 dolog, amit csak egy édesanya tud a világ egyik legjobb úszónőjéről

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.07.29. |
Hosszú Katinka
8+1 dolog, amit csak egy édesanya tud a világ egyik legjobb úszónőjéről
Hosszú Katinka ma hajnalban indult el Rio de Janeiróba, hogy részt vegyen az augusztus 5-én startoló Riói Olimpiai Játékokon. Hamarosan a családja is utána utazik, hogy jelenlétükkel támogassák Katinkát élete 4. olimpiáján.
Katinkát és édesanyját, Bakos Barbarát még áprilisban választotta nagykövetének a P&G  „Köszi, Anyu!” kampányához, melynek köszönhetően az úszónő és édesanyja a szokottnál egy picivel több időt tudtak eltölteni együtt: interjúkat adtak és rendezvényeken vettek részt közösen. Ennek kapcsán, a sport és üzleti hírek mögé tekintve beszélgettünk Barbarával és tudtunk meg olyan érdekes, magánéleti dolgokat az Iron Lady-ről és az ő anya-lánya kapcsolatukról, amelyek eddig nem kaptak figyelmet: 
 
1. „Közös hobbink az olvasás”
 
Szeretik az életrajzi könyveket, amelyek inspiráló, elgondolkodató élet-igazságokat mutatnak be, olyanokat, amelyekből ők maguk is építkezni tudnak. Sokszor egymásnak ajánlják a jobbnál-jobb könyveket. 
 
Presztízs Magazin2. Egy báránnyal járja a világot
 
„Bizony, 27 éves és van egy kabala báránya. Ezt egy kispárnája kíséretében mindenhová magával viszi, bármerre is utazik a világban.” Természetesen a bárány is utazott ma Rióba. 
 
3. Kamaszkori kedvence egy Puma cipő volt
 
„Úgy 16 éves koráig egy igazi farmernadrágos, tornacipős lány volt. Volt egy kedvenc Puma cipője, télen-nyáron abba járt, amíg ki nem lyukadt az elején.” 
 
4. Édesanyja által készített kedvenc menüje
 
Katinkának ritkán van ugyan alkalma Bajára hazalátogatni, ilyenkor azonban természetes, hogy édesanyja olyan menüt készít, ami az örök, mindenkori kedvenc. „Húsleves, sült hús pulykacombból, krumplipüré, gomba szósz és saláta. – Ez a standard menü, aminek mindig nagyon örül. A halászlé is különleges kedvenc, de azt általában édesapja készíti el neki.”
 
5. Magántanuló volt
 
Már gyermekkorában is napi 2 edzéssel és sorozatos versenyzéssel teltek mindennapjai, ezért a 6 osztályos gimnáziumot magántanulóként végezte el. 
 
6. Gyermekkorában fuvolázott
 
Katinka ének tagozatos osztályba járt, ahol hangszert kellett választania. A fuvola formája és csillogó külseje volt az, ami igazán vonzotta őt. Inkább a jól begyakorolt dalokat szerette játszani, abban érezte magabiztosnak magát, az új szerzemények elsajátítása már nagyobb fejtörést okozott neki. 
 
Presztízs Magazin7. Olykor a nagyszülők falaztak neki
 
Gyermekkorában a reggeli edzések után a nagyszülőknél tízóraizott, majd onnan ment be az iskolába. Édesanyja igyekezett úgy alakítani, hogy magántanulói státusza ellenére Katinka minél többet járjon be az órákra, de bizony előfordult, hogy háta mögött „ment a susmus” és a nagyszülők hagyták „szegény gyereket pihenni a kanapén” a tanórák helyett. 
 
8. Példaképe LeBron James
 
Egy 2 méter magas, férfi kosárlabdázó az, akire Katinka „felnéz”. Nem csak a sporthoz való hozzáállásuk nagyon hasonló, de mindkettejük számára a család a legfontosabb, valamint az, hogy a karrierjük során felhalmozott tudást és tapasztalatot a jövő nemzedékének átörökítsék.
 
8+1.  Kemény rap zenét hallgat
Egy jól megválasztott zene csodákra képes, főleg az igazán nagy megpróbáltatások előtt. Nem ok nélkül választanak a bokszolók is ütős bevonuló zenét. Hosszú Katinkának nagyon fontos, hogy a versenyek előtt olyan zenét hallgasson, amitől megállíthatatlannak érzi magát, éppen ezért kedveli az olyan „nagyképű” amerikai rapperek szövegeit, mint Kanye West, Eminem vagy éppen Jay-Z.
Még nincs értékelve