Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Budapest neve toplistás a világ futó tömegei körében

BSI | BSI | 2017.01.24. |
BSI, futás
Budapest neve toplistás a világ futó tömegei körében
Budapest neve szerte a világban hosszú ideje különösen jól cseng a futók számára. A számadatok alapján a külföldi turisták a Szigetfesztivál és a Forma-1-es futam mellett leginkább a futók versenyeit tartják a legvonzóbb budapesti programoknak.
A Budapest Sportiroda (BSI) szervezte futóversenyek belföldi és külföldi turisztikai potenciáljuk révén a főváros egyik kiemelt eseménysorozatává váltak az elmúlt három évtizedben. A résztvevők száma évről-évre dinamikusan növekszik, így 2016-ban a BSI öt legmarkánsabb budapesti futóversenyének teljes nevezői létszáma már megközelítette a 100 ezer főt. (A tavaszi 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás kétnapos programja pedig történelmi csúcsot hozott, minden idők leglátogatottabb magyarországi szabad időspor t megmozdulása volt - több mint 30 ezer nevezővel!)
 
Presztízs MagazinTavaly 21000 külföldi futó célturista (futó és kísérői) érkezett Budapestre a három kiemelt nemzetközi esemény (Telekom Vivicittá Félmaraton, Wizz Air Budapest Félmaraton, SPAR Budapest Maraton) alkalmával, átlagosan 3.2 napot töltve fővárosunkban,ami összesen 68000 vendégéjszakát „hozott” a turizmus konyhájára, míg a futók teljes költése elérte a 3 milliárd forintot.
 
Tavaly a BSI három csúcseseményére 96 országból érkezett nevezés. A legérdeklődőbb nemzetek toplistáján az első hat helyen a korábbiakhoz képest nincs változás: Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Szlovákia, Olaszország és Lengyelország vezetik a sort.
 
A BSI az utóbbi években potenciális új piacként tekint, és nagy hangsúlyt fektet a kelet- és dél-európai régióban történő kommunikációra, ennek eredményeképpen nagy létszámban jelentek meg horvát, szerb, macedón és bosnyák futók is.
 
Az összes futó további terveit lekérdezve kiderült, hogy 43 %-uk egy, 78 %-uk öt éven belül szeretne visszatérni Budapestre.
 
Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető igazgatója kiemelte Magyarország ár-érték arányban nagyon megfelel a külföldi futók számára, még a kelet-európai országok lakóinak is. „A legfontosabb mérőszámunk a 68.000 vendégéjszaka a háro m hétvà ©gén. A fejlődést jól mutatja, hogy 2010-ben ez a szám még 20 ezer alatt maradt.”
Még nincs értékelve