Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elkezdődött a jubileumi Diákolimpia® Döntő Debrecenben

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.06.23. |
debrecen, diákolimpia
Elkezdődött a jubileumi Diákolimpia® Döntő Debrecenben
Ünnepi bevonulással és eskütétellel vette kezdetét a 30-ik, összevont Diákolimpia® Országos Döntő. A június 21-24. között Debrecenben zajló rendezvénysorozat keretében 1500 gyerek, köztük több mint 100 csapat, és több száz egyéni versenyző méri össze tudását 6 sportágban. Az esemény házigazdája a megalakulásának szintén 30-ik jubileumát ünneplő Magyar Diáksport Szövetség.
Izgalmas versenyek és színes programok várják a Diákolimpia® Országos Döntőjére kilátogatókat Debrecenben. Az idén 30 éves évfordulót ünneplő rendezvénysorozat keretében 1500 fiatal versenyez 6 sportágban: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, atlétika és úszás. A diákok több mint 100 csapatban és egyénileg is összemérik tudásukat, hogy végül közösen ünnepeljenek egy fergeteges fesztivál keretében.
A június 21. és 24. között zajló rendezvény házigazdája a megalakulásának szintén 30-ik jubileumát ünneplő Magyar Diáksport Szövetség. Az esemény lebonyolítását segítette Debrecen Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem és Sportközpont, valamint támogatásával színesíti a programokat a Decathlon és a Hajdú sajtokat forgalmazó Kőröstej Kft.
Presztízs MagazinA jubileumi Diákolimpia® június 21-én este ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, melyen a résztvevő diákok bevonulását az eskütétel követte. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott: Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász.
Elsőként dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a részvevőket. A politikus kiemelte: „Nagy öröm ennyi tehetséges, szorgalommal megáldott, fair play szellemiségben sportoló fiatalt látni. A sport segít céljaink elérésében, emellett hozzájárul a tehetséggondozáshoz és a mozgás örömét nyújtja mindenkinek.” 
Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere kiemelte: nagyon büszkék, hogy a város ilyen rangos eseménynek adhat otthont. „Debrecenben az elmúlt 16 év fejlesztései és a több, mint 30 itt rendezett sport világverseny is bizonyítja, milyen fontos a városban a sport. A Békéssy Béla ösztöndíj keretében pedig évente 11 millió forint jut fiatal tehetségek támogatására is.” 
Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke saját diákolimpiai és felnőtt olimpiai élményeit idézte fel, és kiemelte: „Ezek a versenyek nemcsak a sport fontosságára hívják fel a figyelmet, hanem lehetőséget biztosítanak más közösségek, más sportágak megismerésére is.” Az MDSZ elnöke köszönetet mondott Debrecen városvezetésének az együttműködésért és a szervezésben nyújtott segítségért, a sportolókat pedig emlékeztette: „A Diákolimpia® a legjobbakat a tanulásban is támogatja, hiszen az itt szerzett első három helyezés a felsőoktatási felvételin 10 többletpontot ér.”
Hatalmas siker fogadta Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász buzdító szavait, akinek címei között természetesen a Diákolimpia® bajnoki cím is megtalálható. Lólengés bajnokunk emlékeztette az ifjú sportolókat, hogy a kitartás és választott sportáguk szeretete bármeddig elrepítheti őket, csak higgyenek álmaikban, és élvezzék a sportolás, a versenyek minden pillanatát.
Presztízs MagazinA négynapos rendezvény egy igazi fesztivállal zárul június 24-én. Az egész napos, színes program minden korosztálynak élménydús kikapcsolódást ígér, este pedig a Children of Distance együttes koncertje koronázza meg a rendezvénysorozatot.
Versenyprogram:
 
Az ingyenes Fesztivál Falu programja (június 24. Főnix Csarnok parkolója):
 
Sportági bemutatók: streetball, kézilabda, tenisz, atlétika, teqball, sportlövészet, karate, stb.
Gyermekprogramok: ugrálóvár, trambulin, falmászás, „Be strong” kondipark, arcfestés 
NETFIT® fittségmérés
Játssz TE IS! játékok: TE IS, a Magyar Diáksport Szövetség társadalmi befogadás és önkéntesség programja
Sporttörténeti kiállítás
Sportdietetikai tanácsadás a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakértőivel
Greenpromo környezettudatosságra nevelés
Közönségtalálkozó: Kiss Évával, a magyar válogatott kézilabda kapusával, Dombi Tibor labdarúgóval és vloggerekkel (FollowAnna, Csecse Attila, I have no idea).
A Fesztivál Falu programjaiban való aktív részvételért karszalag jár, amely ingyenes belépésre jogosít az esti Children of Distance koncertre a Főnix Csarnokba.
 
Még nincs értékelve