Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Jön az év legforróbb futóversenye!

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.06.13. |
K&H mozdulj!
Jön az év legforróbb futóversenye!
A június 14-i K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó versenyt rendező BSI (Budapest Sportiroda) közölte, hogy az eseményt (annak minden résztávjával) az előre meghirdetett módon megrendezi. A szervezők jócskán kibővített frissítési szolgáltatással, megerősített orvosi jelenléttel, kitolt visszalépési lehetőséggel készülnek a hőségriadó kapcsán.
Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását június 11. déltől június 15. (hétfő) 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki. 
 
A rendezők a hőségriasztás bejelentése után - közleményük szerint - a következő intézkedéseket hozták:
 
A 7 kilométeres útvonalon a váltóknak 2, az egyéni félmaratonistáknak 3 helyen tervezett frissítő pontokat kiegészítik további 5 vízvételi ponttal. Ezek az útvonalon felállított vízcsapok vagy zuhanykapuk lesznek. Az útvonalon a 2 útvonalfrissítőnél és a célban is lesz sorcsap.
Zuhanykapu az útvonalon 1, a célnál 1 helyszínen lesz, illetve az egyéni félmaratonisták szivacsot is kapnak, amit a frissítő állomásokon bevizezhetnek.
Minden váltózónában felállítunk egy-egy 6x3 méteres oldalfal nélküli sátrat, amely árnyékot ad az ott tartózkodóknak.
Az útvonalon növelik a mozgó egészségügyi személyzetet, hogy ha valaki ellátásra szorulna, akkor az a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen.
A hőségre való tekintettel, kivételesen a 10 órás rajt pillanatáig nyitva lesz a lehetőség a visszalépésre.
Minden nevező személyes döntése és felelőssége, hogy rajthoz áll vagy sem a hőség körülményei között. Azoknak, akik az indulás mellett döntenek a rendezők 20 pontból álló szakmai tanácslistát állítottak össze, mely a www.futanet.hu oldalon érhető el.  
Az előzetes regisztráció alapján látszik, hogy a tavalyi évben 9200 futóból, 1720 csapatból összeállt mezőnyt már a rajt előtt túlszárnyalta az idei nevezői létszám: 10000 futó, 1875 csapat. Mindkét szám rekord a verseny eddigi történetében. Az egyéni félmaraton népszerűsége is tovább nőtt, idén már hetekkel a rajt előtt betelt a 2000 fős nevezési kvóta.
A rendezvény őrzi pozícióját és a 4. legnépesebb hazai futóverseny és az 5. legnépesebb hazai szabadidős sportesemén y.
A z eseményen hat fős csapatok tagjai egymást váltva teljesítik a 42,195 kilométeres távot, fejenként 7032,5 métert futva. A háromfős csapatok a félmaraton váltón szerepelnek (3x7032,5 km), a kisebbek, a kezdők, vagy az esetleg ily módon bemelegítők pedig a minimaraton váltót futják, ahol fejenként 2015 méter a táv.
 
Az esemény helyszíne: 56-osok tere, Budapest. Rajtok: 9 óra (minimaratonváltó), 10 óra (maratonváltó és egyéni félmaratonisták), 12 óra (félmaratonváltó).
Bővebb információ: www.futanet.hu.
 
Még nincs értékelve