Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Létszám és hőségrekord a Városligetben

sajtóanyag | Zákány Gergő | 2015.06.15. |
K&H mozdulj!
Létszám és hőségrekord a Városligetben
Soha ilyen melegben még nem zajlott le a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó, 12 órakor a verseny utolsó rajtjánál 35 fokot mutatott a hőmérő.
A nevezési számok is felülmúltak minden korábbit: az ország 708 településéről 10000 futó, 1875 csapat jelentkezett (tavaly 9200 futó, 1720 csapat). Mindkét szám rekord a verseny eddigi történetében. Az egyéni félmaraton népszerűsége is tovább nőtt, idén már hetekkel a rajt előtt betelt a 2000 fős nevezési kvóta.
A rendezvény őrzi pozícióját és a 4. legnépesebb hazai futóverseny és az 5. legnépesebb hazai szabadidős sportesemény.
 
Presztízs MagazinA rendező BSI (Budapest Sportiroda) több óvintézkedést is hozott annak érdekében, hogy a futókat minél kevésbé gyötörje a hőség. Mobil egészségügyi személyzet dolgozott az útvonalon, két zuhanykaput is beiktattak a távon, a frissítő pontok számát plusz öt vízvételi ponttal növelték, összesen 70000 liter vízzel várták a versenyzőket.
 
A nevesebb személyek közül rajthoz állt Rippel Ferenc artistaművész, aki futással ünnepelte 44. születésnapját és a látássérült Troznay-Nagy Hunorral párban, együtt futották  le a félmaratont.
 
Szombaton a Papp László Arénában Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes megnyerte a Judo Grand Prix-t. Rövid pihenés után vasárnap már a csapatáért futott. A váltótársai: Molnár Andrea táncművész,  tánctanár  és Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, aki a váltást követően sem állt le, tovább futott és teljesítette az egyéni félmaratont..
 
Az egyéni félmaraton versenyben kettős MAC siker született. A férfiaknál a hőség ellenére is jobb időt futott a győztes Balázsi Dávid,   mint a 2014. évi  első helyezett. A hölgyeknél megismételte tavalyi sikerét Ladányi Tímea, de jóval elmaradva egy évvel korábbi idejétől.
 
Balázsi Dávid – a férfi győztes:
 
Tavaly hat év kihagyás után kezdtem el  ismét futni.Rengeteget fejlődtem az utóbbi hónapokban, ráadásul tavasztól Török János (a MAC közép- és hosszútávú edzője) is segíti a felkészülésemet. Győzelemre ugyan nem készültem, azonban a dobogóban bíztam. A taktikám arra épült, hogy az első kört kell minél jobban megnyomni, hiszen a folytatásban mérsékelni kell a tempót a lassabban futók miatt. Sikerült 1-2 perces előnyt szereznem, bár Beda Szabolcs folyamatosan a nyomomban volt, nem tudtam leszakítani, és olykor közelebb is került hozzám. Inspirált a kitartása, szinte végig a maximumot tudtam nyújtani. Végül 19 kilométernél a semmiből tört rám egy kisebb holtpont. Megijedtem, hogy az egész verseny elúszhat, de a hajrára sikerült összeszednem magam.
 
Ladányi Tímea – a női győztes:
 
Harmadik alkalommal álltam itt rajthoz, és egy harmadik, és egy első hely után sem voltam biztos abban, hogy meg tudom védeni a tavalyi elsőségem.. Okulva a két évvel ezelőtti hibámból óvatosan kezdtem, ráadásul a tűző napsütés is arra intett, hogy ne rohanjam el az elejét. Ennek ellenére sikerült a női mezőnytől elszakadnom, legalább egy fél kilométeres előnyt tudtam kiharcolni, amit végül a célig meg is tartottam.Ennek ellenére a második körben erősen gondolkoztam rajta, hogy be kellene fejezni. Végül tudatosítottam magamban, hogy futni jöttem ma ide. Az utolsó ezrekre ismét megtaláltam önmagamat, és nagyon boldog vagyok, hogy végül meg tudtam védeni a címemet!
 
Eredmények:
K&H mozdulj! félmaraton, egyéni
 
Férfiak
 
Balázsi Dávid – MAC – 1:14:36
Beda Szabolcs – Sashegyi Gepárdok – 1:16:03
Burucs Ferenc – Sashegyi Gepárdok – 1:18:28
Nők
 
Ladányi Tímea – MAC – 1:33:04
Kárász Krisztina – Dunakeszi – 1:34:03
Bezzeg Adrienn – Budapest – 1:41:48
A Metropol Médiabajnokságon 34 váltó indult és már 11. alkalommal a Szuperinfo-Russmedia győzött, soraiban egy 29, egy 46 és egy 60 éves kollegával.
 
Metropol Médiabajnokság
 
Férfiak
 
Szuperinfo-Russmedia (Zabari János, Honfi Gábor, Kovács Ádám) – 1:25:57
MTVA – Mi is itt vagyunk (Versényi Zoltán, Náray Balázs, Versényi Zoltán) – 1:26:36
Észak-Magyarország (Vaszily Dávid, Büki Ádám, Szaniszló Máté) – 1:28:56
Nők
 
Metropol Csillag (Grim Jolán, Máté Szilvia, Gedeon Éva) – 1:47:55
SHV Női (Taar Ilona dr., Schneider Erika, Migléczné Taar Éva) – 1:59:47
BORS II. (Újhegyi Judit, Takács Gabriella, Mód Katalin) – 2:17:26
 
Még nincs értékelve