Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

5 tipp olimpikon vízilabdázóinktól, hogyan készülj a repülésre

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.07.24. |
5 tipp olimpikon vízilabdázóinktól, hogyan készülj a repülésre
A kikapcsolódás optimális esetben már a tranzitban elkezdődik: ha valaki, akkor a korábban folyamatosan utazó olimpikon vízilabdásaink aztán tudják, hogyan érdemes eltölteni a felszállás előtti időt. Tippek Kiss Gergelytől, Szécsi Zoltántól, Biros Pétertől és Molnár Tamástól akik a sport mellett a várakozásból is kihozzák a maximumot.
Érkezz legalább 2 órával az indulás előtt!
 
Rohanni senki sem szeret, mégis gyakran előfordul, hogy azon kapjuk magunkat, a tervezettel ellentétben elkéstünk. Ez egy repülőút esetében ráadásul egyenlő azzal, hogy lemaradunk a gépről – Kiss Gergőék is jártak már így néhányszor. Molnár Tamás a Duty Free shopok exlklúzív kínálatai között szeret szemezgetni amíg várakozik, Szécsi Zoltán pedig elmesélte: most már mindig legalább 2 órával indulás előtt kint van a reptéren, hogy ne csak fizikailag, de fejben is legyen ideje megérkezni. „Ilyenkor megiszom egy finom kávét, megveszem a kedvenc lapomat, és élvezem a várakozást. Gondolatban már az úti célomon vagyok, terveket gyártok, de például praktikus okokból napszemüveget vagy parfümöt is itt veszek, mert olcsóbb” – tette hozzá.
 
Kapcsold ki a telefonodon az értesítéseket!
 
Ha már a tranzitban szeretnéd magad mögött hagyni a napi gondokat, és az előtted álló utazásra koncentrálni, ne felejtsd el kikapcsolni a mobilodon a munkahelyi levelezésről szóló értesítéseket. Sőt, akár az egyéb (Facebook, Instagram, stb.) felületeken is megteheted ugyanezt, így semmi sem zökkenhet ki az útra való hangolódásból. Biros Péter is gyakran alkalmazza ezt: „A fontosabb leveleket még a reptérre való indulás előtt elintézem, a tranzit számomra már a kikapcsolódás első állomása. Nekem bevált”.
 
A tranzitban is figyeld a hangosbemondót!
 
Persze a ló másik oldalára sem érdemes átesni, az olvasgatás és nézelődés közepette ugyanis előfordulhat, hogy nem figyeled az órádat, és esetleg rohanás lesz a vége. Ezért fél füllel mindig figyeld a hangosbemondót, így biztosan nem maradsz le a járatodról. „A sport minden formáját kedvelem, de a tranzitban való sprintelés nem tartozik közéjük” – mondta nevetve Kiss Gergő, akivel előfordult már, hogy a vásárolgatás miatt majdnem lemaradt a repülőről.
 
Így kerüld el a füldugulást!
 
Ki gondolná, mi mindenre jó a tranzit? Molnár Tamás például mindig a reptéren veszi meg a a kedvenc csokiját, ez ugyanis csak itt, a duty free shopban elérhető. Így két legyet üt egy csapásra: nemcsak a favorit édességét majszolhatja az úton, de a rágás egyúttal a nyomásingadozás miatt kialakuló füldugulást is segít megelőzni.
 
Ajándékozz okosan!
 
Egy-egy útról hazatérve sokan szeretik meglepni a szeretteiket valami aprósággal, de előfordul, hogy nem marad idő a városban vásárolni. „Egy edzőtábor vagy verseny nem arról szól, hogy sok időnk lenne nézelődni. Ha pont vasárnap délután van szabadidőnk, amikor minden zárva van, akkor érdemes a reptéren pótolni. A gyerekek az itt vásárolt édességnek is nagyon örülnek, nem feltétlenül kell a helyi szuvenírt megvenni” – mondja Szécsi Zoltán.
 
A legfontosabb persze, hogy már a tranzitban is jól érezd magad, és elkezdj ráhangolódni a vakációra: csak rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle! ;)
Még nincs értékelve