Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Arcfelismerési technikát használnak beszálláskor

Összeállította: B.P. | Benkő Péter | 2020.03.10. |
Arcfelismerési technikát használnak beszálláskor
A Gatwick az Egyesült Királyság első reptere, mely arcfelismerő kamerákat fog használni utasazonosításhoz. Az easyJet-tel együttműködve tavaly már el is végeztek egy automata tesztet. A londoni reptér szerint a technológia csökkenti a várakozási időt, de az utazóknak továbbra is vinniük kell útlevelet/úti okmányt.
A Gatwick szóvivője áttekintette az utasok visszajelzéseit a tavalyi teszt során: – A megkérdezettek több mint 90 százaléka rendkívül könnyen használhatónak találta a módszert, s a próba azt bizonyította, hogy a gép gyorsabban szállhat fel, az utasok számára jelentősen csökken a várakozás.
A Gatwick reptér egy második próbát tervez a következő hónapokban, automatikus beszállás-technológiát vezet be az északi terminál nyolc indulási kapuján, majd 2022-ben új kaput nyit a Pier 6 indulási oldalán. Az utasoknak továbbra is át kell menniük a bag-check biztonsági zónán, bemutatva a beszállókártyát.
A képünkön szereplő easyJet-gépre is hamarosan már az arcfelismerő kapuk valamelyikén át juthatunk fel – a Gatwick reptéren.
Még nincs értékelve