Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A JR Central idén megcélozza a 360 km/órás sebességet

Összeállította: B.P. | Wikipedia/Sui-setz | 2019.06.03. |
JR Central
A JR Central idén megcélozza a 360 km/órás sebességet
A Közép-Japán vasút elnöke, Shin Kaneko év elején bejelentette, hogy az N700S prototípus-szerelvény idén akár 360 km/h sebességgel is tesztelhető lesz. A futópróbák tavaly márciusban kezdődtek, a vonat ekkor elérte a 330 km/h maximális sebességet. Kaneko egy interjúban azt hangsúlyozta, hogy egy 360 km/h sebességű tesztre készülnek, ezzel bizonyítva a vonatok biztonságát, mielőtt azokat az USA és Tajvan piacaira exportálják.
Az N700S sorozatból épített változatok 2020-tól várhatóan kereskedelmi forgalomba kerülnek a Tokaido Shinkansenben. A Tokió és Shin-Osaka közötti 515 km-es útvonalon a maximális sebesség 285 km/h, de a Shin-Osaka-n túlmenő vonatok a JR West Sanyo Shinkansen-től Hakata-ig 300 km/h sebességgel futhatnak. Az N700S az N700A elődjéhez képest számos tervezési változást tartalmaz, és várhatóan csökkenti az energiafogyasztást, javítja az utasok kényelmét.
A JR Central 300X kísérleti vonatának rekordsebessége egyébként 443 km/óra volt Maibara és Kyoto között a Tokaido Shinkansenben – még 1996. július 26-án!
Még nincs értékelve