Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Könnyebben utaznak vonattal külföldre

Összeállította: B.P. | Benkő Péter | 2020.04.21. |
külföld, utazás, vonat
Könnyebben utaznak vonattal külföldre
A svédek nagy része ma már a vasutat választja külföldi utazásához, nem a repülőgépet. Egy új online rendszer is megkönnyíti ezt. Nehezíti viszont a jegyfoglalást, hogy nincs egységes rendszer az európai vasúti utazáshoz, azaz az utasoknak ismeretlen oldalakat kell használniuk, és nem minden opció érhető el angolul.
A legkedveltebb célpontok, Oslo és Koppenhága felé az SJ (States Järnvägen, Svéd Állami Vasutak) nemzeti szolgáltatón keresztül lehetett vonatokat lefoglalni a svéd állomásoktól, miután az alacsony kereslet és a jövedelmezőség miatt néhány évvel ezelőtt felhagytak más nemzetközi utak kínálatával. Most azonban újból felmerül annak lehetősége, hogy Svédország határain túl más utat is tervezzenek utasaik.
– Ez még nem teljes körű megoldás, de egy olyan rendszer a célunk, mely nagyban könnyíti a foglalásokat – mondta az SJ sajtókommunikációjának vezetője, Tobbe Lundell, aki szerint több különböző vasúttársaság csatlakozik a rendszerhez, hogy az utasok egy helyen megtervezhessék útvonalaikat a kívánt helyre. Az egész utazás az SJ meglévő rendszerén keresztül nem foglalható, de megkönnyítik néhány további legnépszerűbb úti célra, például Francia-, Olasz- és Németországba a foglalásokat.
Mint azt a szóvivő hangsúlyozta, a svéd lakosoknak lehetővé kívánják tenni, hogy az új rendszer használatával megtervezzék nyári vakációikat. Képünkön egy nagy sebességű nemzetközi vonat halad Stockholmban, az északi vasúti hídon Norrköpingen át Koppenhágába.
Még nincs értékelve