Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új szerelvények a stockholmi metróvonalakon

B.P. | Wikimedia/Malter | 2020.01.17. |
metró, Stockholm
Új szerelvények a stockholmi metróvonalakon
A Stockholm Transport (SL), az MTR metróüzemeltető és a Bombardier elkezdte a C30-as típusú vonatok bevezetését, várhatóan az ősz folyamán. A SL 2013 júniusában 5,7 milliárd svéd korona értékű szerződést kötött a Bombardier gyártóval a C30 típusú szerelvényekre, mely lehetővé teszi az öregedő C6-os és C14-es metróvonatok kiváltását.
A C30-asokat Bombardier Mitrac vontatási rendszerrel és Orbiflo távoli állapotfigyelő technológiával szerelték fel. Ellentétben az előző generációs C20-as metróvonatokkal (mely az Enskede állomáson készült fotón látható), a C30-asoknál a súlycsökkentésre és a karbantartás egyszerűsítésére fókuszáltak. A Bombardier Flexx Eco fedélzeti H-keret forgóvázai lehetővé teszik, hogy kocsinként három utas-oldali ajtó álljon rendelkezésre, amelyek segítenek az utascsere idejének minimalizálásában. A külső két forgóváz kivételével mindegyik tápellátást biztosít.
A vonatok az ausztriai IFE által szállított tolóajtókkal rendelkeznek a belső zaj csökkentése érdekében. Minden 70m hosszú, 4 kocsival rendelkező vonat 630 utas befogadására alkalmas. A kocsikat többfunkciós megoldással láttak el a toló- és kerekesszékkel utazók számára.
A tervezéskor modellezték a belső anyagokat és színeket. Minden elektromos és mechanikus berendezést a tetőre vagy a padló alá szereltek, így az utastérben nincsenek szekrények. A kocsikat hat CCTV kamerával szerelték fel, és a szórakoztató funkciókról sem feledkeztek meg.
Még nincs értékelve