Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újabb lépés a fogyatékkal élők kényelmének kiszolgálására

Szilvási-Kassai Eszter | KLM | 2018.03.29. |
Újabb lépés a fogyatékkal élők kényelmének kiszolgálására
A KLM holland légitársaság járatai alapvetően is egy rendkívül modern fedélzeti szórakoztató rendszerrel vannak felszerelve, nemrégiben azonban úgy döntöttek: emelik a tétet! Nyitnak a vakok és gyengén látók lehető legszéleskörűbb kiszolgálása érdekében, ezért kiegészítő narrációt készíttetnek a nemzetközi járatokon lejátszható filmekhez, hogy a fogyatékkal élőknek is valódi filmélményben legyen részük utazás közben.
Nem új keletű megoldás ez a sérült emberek szórakoztatásának fokozása érdekében. A siketek számára ugyanis többnyire feliratozzák azokat a hanghatásokat, amelyeket sajnálatos módon nem tudnak élvezni, a vakoknak és gyengén látóknak pedig az egyes dialógusok között a narrátor mondja el a történet szempontjából releváns vizuális elemeket, így többek között a film karaktereit, azok arckifejezését és gyakran művészi módon mesélik el az egyes helyszíneket, természeti környezeteket.
A légitársaság tájékoztatása szerint a kiegészítő narrációval ellátott filmek sora folyamatosan bővülni fog, jelenleg az Újra Otthon, a Kingsman: Az aranykör és a Lego Ninjago-film érhető el így.
Még nincs értékelve