Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újraértelmezett repülőgépek

Benkő Péter összeállítása | Wikimedia/Kenchen945 | 2021.03.26. |
repülőgépek
Újraértelmezett repülőgépek
A 2020-as esztendőt nehezen vagy talán sohasem felejti el sok-sok iparág a világon, ez alól a repülés főként nem tekinthető kivételnek. A légitársaságok mint megbízók lemondják, késleltetik új megrendeléseiket a repülőgépgyártóktól, mivel a közlekedés más alternatívái felveszik a légi utazások összeomlásából adódó plusz utaslétszámot.
Mindezek ellenére a gyártók bizakodnak, olyannyira, hogy nem mondanak le a kutatás-fejlesztésről, ráadásul a gépek, melyeknek kialakításán mostanában dolgoznak, méretükben is jóval kisebbek az eddig ismert utasszállítóknál, nem beszélve arról, hogy csekélyebb mértékben terhelik a környezetet.
Tavaly szeptemberben az Airbus például három koncepciós hidrogénüzemű tervet mutatott be. A cégnek egyébként jövőre fontos megállapodást kell aláírnia Németországgal, Franciaországgal, Spanyolországgal és Olaszországgal egy nagy drón – a Medium Altitude Long Endurance pilóta nélküli légi rendszer – kifejlesztése érdekében. Ez lesz az úgynevezett Eurodrone, mely majd 2025-ben kezdi meg a repülési tesztjét.
Jövőre viszont a Rolls-Royce elektromos repülőgépére – a neve: Innovation Spirit – lesz érdemes fókuszálni. A vállalat azt reméli, hogy a karcsú szerkezet megdönti az elektromos repülőgép eddigi sebességrekordját azáltal, hogy több mint 300 km/h-val repül.
Még nincs értékelve