Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

XY vagyok, munkanélküli…

Tizenöt hónap az álláskeresés átlagos időtartama

Bogáth Patrik | Profimédia-Red Dot | 2018.05.29. |
XY vagyok, munkanélküli…
A munka mindannyiunk életét meghatározza, ezért munkaerőpiaci cikksorozatot indítottunk, amelyben több szempontból dolgozzuk fel a témákat. Szakértő megszólaltatásával igyekszünk segíteni a munkaerőre vágyó cégeknek és a munkára váró álláskeresőknek egyaránt. A harmadik részben azt taglaltuk, hogy egy hosszú ideje munkanélküli álláskeresőnek milyen nehézségekkel és veszélyekkel kell megküzdenie.
Cikksorozatunk előző két részéből kiderült, hogy a magyarországi munkaerőhiány azt jelenti, hogy 100-200 ezer ember közötti létszámot fel tudnának szívni a hazai cégek. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy az álláskeresőknek eleve nyert ügyük van, és gond nélkül találnak munkát. – Vannak olyan szakterületek, amelyeken a mai napig nagy a túljelentkezés egy-egy állásra. Ráadásul a földrajzi tagoltság is sokat számít, például Budapesten, ahol a munkavállalói réteg koncentrálódik, nagyobb a konkurencia, mint az elhagyatottabb vidéki területeken – tudtuk meg Papp Róbert toborzási specialistától. – Ugyan a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt egy-két évben rövidült az átlagos munka nélkül töltött időszak, ami a legfrissebb felmérések szerint még mindig 15 hónap.
Azaz jelenleg Magyarországon sokan egy és negyed évnyi álláskeresés után találnak csak vissza a munkaerőpiacra. Természetesen vannak, akiknek ez jóval gyorsabban sikerül, a legutóbbi adatok szerint a 175 ezer regisztrált álláskeresőből ötezer 90 napon belül új munkát talált, de ez mindössze három százalék. A többség tehát hosszabb munkanélküliségre számíthat, mi pedig most arra kerestük a választ, mit és hogyan érdemes tenni ebben az időszakban.
 
A lépések: sokk, düh, ellenállás, elfogadás, segítségkérés
 
Presztízs MagazinAhhoz, hogy hitelesen be tudjuk mutatni egy hosszú hónapok óta állást kereső ember lelki vívódásait, kerestünk valakit, aki átélte mindezt. Erika, akit megkérdeztünk, tizenkét éves munkatapasztalattal rendelkező projektvezetőként került nehéz helyzetbe néhány éve, hiszen csaknem fél évig hiába keresett állást, miután munkanélkülivé vált. Mint mondja, a munkája elvesztése után sok ideje maradt gondolkodni. – A pályaválasztás nem egyszerű, mert többnyire fiatal korban dől el, hogy az ember milyen irányba indul el a karrierjében, de sokszor olyan igények szerint hozunk döntést, amelyek az évek múlásával megváltoznak – árulja el Erika.   – Én azelőtt azt csináltam, amit mindig is akartam, de csak akkor jöttem rá, hogy már nem akarom, amikor elveszítettem az állásomat. Akkor volt időm átgondolni, hogy megváltozott az életem, ma már mások az igényeim, és más úton is indultam tovább, amikor állást kerestem.
A HR-szakember kérdésünkre megerősítette, hogy Erika jó taktikát választott azzal, hogy a jövőjével kezdett foglalkozni, és attól sem riadt meg, hogy átértékelje a pályafutását: – Amikor megszűnik a munkánk, természetes módon megyünk végig a következő öt állapoton: sokk, düh, ellenállás, elfogadás, segítségkérés. Személyiségfüggő, hogy mennyi időre van szükségünk, hogy végigérjünk ennek a társasjátéknak az összes mezőjén, de ha felismerjük a tüneteket, akkor könnyebben eljutunk az elfogadás és segítségkérés stádiumába. Ez az alapja az újrakezdésnek – fogalmazott Papp Róbert.
 
Rendszerben kell élni, mintha dolgoznánk
 
Presztízs MagazinErika számára a munkanélküli hónapok legnehezebb feladatát az jelentette, hogy újra fel kellett fedeznie, hogy kicsoda ő valójában. – Mielőtt elvesztettem az állásomat, a pozíciómmal definiáltam önmagamat. Biztos megvan az érzés, amikor bemutatkozol egy idegennek. ’XY vagyok, projektvezető, vagy mérnök, orvos, vízvezeték-szerelő, akármi’ – lendült bele Erika. – Én akkor gondolkodtam el azon, hogy ki is vagyok valójában, amikor állástalanul először kerültem ilyen helyzetbe. Hirtelen nem tudtam, mit mondjak. A lényeg, hogy az ember nem az önéletrajzával, nem a munkájával egyenértékű, az csak egy része az életének. Miután ezt elfogadtam, munka nélkül is könnyebben találtam célokat magamnak. Próbáltam továbbra is rendszerben élni, mintha dolgoznék. Felkeltem reggel, egy-két órát álláskereséssel töltöttem, aztán elintéztem azokat a dolgokat, amiket a munka miatt addig halogattam. Próbáltam tanulni, fejlődni, olvasni. Sokat segített, hogy megmaradt a ritmusa a mindennapjaimnak – mondja. Márpedig ez létfontosságú ahhoz, hogy az álláskeresés sikeres legyen, de erről már HR-szakmai szemmel Papp Róbert beszélt tovább: – Egy tapasztalt interjúztató mérföldekről kiszagolja, ha a pályázó nem bízik saját magában. Persze az érzéseken nehéz uralkodni, de ha egy álláskereső nem úgy megy el az interjúra, hogy a képességei és a tapasztalata alapján alkalmasnak tartja magát a feladatra, akkor el van veszve. Meg kell tanulni újra hinni saját magunkban, különben más sem fog hinni bennünk – jelentette ki a szakértő.
 
Az átverős álláshirdetések a pénzre mennek
 
Presztízs MagazinHa valaki sokáig marad munkanélküli, nemcsak lelki, hanem anyagi nyomás is nehezedik a vállaira, ami gyakran kétségbeesett próbálkozásokhoz vezethet. Ezt sokan kihasználják, rengeteg ál-hirdetés terjed az interneten, amely valódi munkát nem, legfeljebb átverést tartogat a jelentkező számára. – Nem kell üldözési mániásnak lenni, de vannak olyan álláshirdetések, amelyeknél tényleg elfoghat minket a túl szép, hogy igaz legyen érzés. Különösen akkor, ha az álláshirdetésben a munkáltatónak szinte semmilyen komoly elvárása nincsen, mégis kiemelkedő bérezést ajánl – figyelmeztetett Papp Róbert. – Egy hiteles álláshirdetés mögött mindig áll egy leellenőrizhető cég, amely felelősséget vállal. Csak azokban a hirdetésekben bízzunk meg, amelyeknél egy lehetőleg saját honlappal, feltüntetett cégjegyzékszámmal és saját irodával rendelkező vállalkozás a forrás.
Árulkodó lehet még a nyelvezet, hiszen a profi cégek ügyelnek a helyes megfogalmazásokra, valamint intő jel, ha a kapcsolatfelvételre megadott e-mail cím nem céges formátumú, hanem valamelyik ingyenes szolgáltató platformját használja (például gmail vagy freemail). De a legfontosabb: ne hagyjuk magunkat döntésre kényszeríteni. – Egy normális kiválasztási folyamatban soha nem kell az álláskeresőnek azonnali választ adnia, mindig van lehetőség egy-két nap gondolkodás kérésére. A csalók tipikus módszere az, hogy nem hagynak időt az ajánlat átgondolására, így próbálják csőbe húzni a gyanútlan áldozatot – ismertette Papp Róbert. – Az sem ritka, hogy regisztráció néven pénzt próbálnak kihúzni a jelentkezőből. Ennek ne üljünk fel, az álláskeresésért ugyanis soha nem kell fizetni egy tisztességesen működő cégnél.
 
 
3 film, amiből minden álláskereső erőt meríthet
 
Erin Borkovich – Zűrös természet
A címben is szereplő Erint Julia Roberts alakítja, aki egy állásnélküli, háromgyermekes édesanya, nem sok biztató kilátással. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva eléri, hogy alkalmazzák egy ügyvédi irodában, ahol elképesztő felfedezést tesz: egy óriáscég gátlástalanul szennyezi a kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz. Ez egy ösztönző történet arról, hogy a legnehezebb helyzetből is fel lehet állni, ha eléggé eltökéltek vagyunk.
 
A boldogság nyomában
Chris Gardner (Will Smith) hiába szakad szét a munkában, hiába mozgat meg minden követ, mégsem jut egyről a kettőre. Egyre csak fogy a pénz a családi kasszából. A helyzet annyira súlyossá válik, hogy a felesége is otthagyja, így Chris egyedül marad az ötéves kisfiával. Végső elkeseredésében kockázatos lépésre szánja el magát: otthagyja a rossz állását, és jelentkezik egy brókercég tanfolyamára. Napokra hajléktalanná válik a fiával, de rendületlenül hisz a sikerben.
 
A kezdő
Ben Whittaker (Robert De Niro) nyugdíjas, özvegy és nem igazán tud magával mit kezdeni. Jelentkezik egy ruházati cég senior gyakornoki programjára, amelybe 65 év felettieket várnak. Whittaker hamarosan a cég vezére, Jules (Anne Hathaway) mellé kerül gyakornoknak. Lesznek bonyodalmak, fordulatok, minden, ami egy kikapcsolódós filmhez kell, de a lényeg: kiderül, hogy attól, mert valaki betöltött egy bizonyos kort, még ugyanúgy feszegetheti a határait, mint fiatalon.
 
Még nincs értékelve