Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Kiherélték itthon a rockzenét!”

Nagy Feró és Závodi beszól a diszkópatkányoknak

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.12.09. |
„Kiherélték itthon a rockzenét!”
Itthon és külföldön is haldoklik a klasszikus rock. Az okok összetettek: a hazai rockvilág nagyjai közül Nagy Feró a rendszert és a médiát vádolja, Závodi Gábor szerint azonban a változó trendek is közrejátszanak. Mindezzel szembefordulva a nemrégiben megválasztott rocknagykövet, Takács Csaba Rock Camp-et szervez, hogy a fiatal generáció ne nőjön föl rockzene nélkül.
Haldoklik a klasszikus rock műfaj hazánkban, amelynek okát a zenei szakma jeles képviselői fejtették meg. A hanyatlás ellen talán van megoldás, de ez egy hosszabb folyamat.„Itthon folyamatosan kiherélik a rockzenét. A rendszerváltás óta semmi nem változott, nincs igazi szólásszabadság, a médiában a mai napig kisípolják a 8 óra munka szövegét”- mondta Nagy Feró.
 
Presztízs MagazinHasonlóan látja Takács Csaba dalszerzője,  Závodi Gábor is  a helyzetet, aki szerint a média és a trend viszonya tyúk-tojás kérdés, amelyben most a rock látszólag alulmarad, de valódi ereje nem tűnik el. „Ma nem trendi farmerben, Beatrice pólóban rockernek lenni. De a rock igazi ereje ettől még nem gyengül. A líraibb dalokat ugyanúgy átérzik a diszkópatkányok is, mert ezek az értékek a génjeinkben vannak. Lehet, hogy nem mennek el rock koncertre, de otthon titokban lesz majd egy Takács Csaba lemezük” – mondta Závodi Gábor.
 
Presztízs MagazinA műfaj helyzete tehát nehéz, de nem reménytelen: Takács Csaba maga is sajátos módon küzd érte.  Az aranylemezes énekes többek között rocknagykövetként szervez ingyenes tábort jövő nyárra iskolásoknak, ahol ismert rockzenészektől tanulhatják majd a műfajt a tehetséges gyerekek.
 
Még nincs értékelve