Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

69 – ikeralbum bemutató koncert

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.11.03. |
69 – ikeralbum bemutató koncert
Történt, hogy a Kaláka együttesből Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos az 1-ső Pesti Rackák (vagyis Ferenczi György és a Rackajam) társaságában nekivágott Nashville-nek, hogy az ottani stúdió-legendák egyikében készítsenek felvételeket.
Persze, ők maguk is a legendák, hiszen a Kaláka egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet remekeinek megzenésítésével. Nem beszélve a Rackákról, akik a magyar népzenét páratlanul ötvözik az amerikai countryval és blueszal. 
Kezdetben azt gondolták, hogy csupán egyetlen albumot vesznek fel, de úgy belejöttek, hogy kettő lett belőle, így aztán ikrekként tekintenek nashville-i kalandozásuk szüleményeire. 
 
Presztízs MagazinElőbb a rackák - a koncertjeiken már kiforrott - számait vették fel, aztán rackakísérettel a Gryllus-testvérek szerzeményeit, Kiss Anna, Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Szepesi Attila verseivel. Az utóbbi menetbe steel gitárjával az amerikai Russ Pahl is beszállt, Gryllus Vilmos Fender Telecasteren és Gibson gitáron játszott, úgyhogy - Ferenczi György elmondása szerint - kimondottan '69-es hangulat kerekedett… Azzal az elragadtatottsággal, ami a Kaláka együttes megalakulását, és ami a woodstocki fesztivált jellemezte 1969-ben. 
 
Presztízs MagazinA munka gyümölcse tavasszal érett be, a két lemez, pontosabban az ikeralbum ekkor jelent meg a Gryllus Kiadó gondozásában. A címe a hangulatra utalva: 69. Ezt az anyagot a világhírű bluegrass hegedűs, Aaron Till közreműködésével mutatják be először közösen élőben 2017. november 24-én, a Müpa színpadán.
 
 
69 – ikeralbum bemutató koncert
Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, 
Ferenczi György, 1-ső Pesti Rackák
2017. november 24. (péntek), 19.30., Müpa
 
Közreműködik:
Aaron Till /USA/ - hegedű, mandolin
 

 

Még nincs értékelve