Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Dupla Diplo

Christopher Johnson | archív | 2019.09.18. |
Diplo
Dupla Diplo
Major Lazer, Jack Ü, LSD, Silk City – Hogy mi köti össze ezeket a formációkat? Thomas Wesley Pentz Jr., avagy Diplo, az amerikai producer, aki ezeregy projektben megfordult már, és akinek nem csak csapatban, de egyéniben is fut a szekér. Az idei év – és hol vagyunk még a végétől? – különösen jó termést hozott neki: két supergroupja debütált, valamint februárban és májusban is kiadott egy-egy szóló EP-t – ez utóbbiakat fogjuk most szemügyre venni.
Diplo – Europa
 
Diplo korai munkáihoz hasonlóan a hip-hop világába kalauzolja a hallgatót. Különböző nemzetiségű, többek között francia, angol, német, és algériai (európai?) rapperekkel „utazunk Európában”. Sajnálatos, de emberünk egyszerűen meglovagolja a trap-hullámot, és egyáltalán nem használja ki a koncepcióban rejlő potenciált. Ha a közreműködők kiválasztásánál volt is valamiféle kultúraközvetítést, az európai hangok bemutatását célzó szándék, az zeneileg semmilyen formában nincs jelen. Meg sem próbálja személyre szabottá, egyedivé tenni a trackeket, egyszerűen odatolja a tömeggyártott alapot a szövegek alá.
 
6/10
Csúcspont: Mira Mira
Tetszeni fog, ha tetszett ez: Drake – Scorpion
 
Presztízs MagazinDiplo – Higher Ground
 
Májusban merészet húzott az öreg. Miután éjszakákat töltött napjaink house-szcénájának tanulmányozásával, eljött az ideje, hogy felmondja a leckét, és tőle szokatlan hangon szólaljon meg. Az utóbbi évek sikerei után talán nem kell aggódnia az anyagi helyzetét illetően, így megteheti, hogy a cash-flow producerkedés mellett néha elejt egy-egy gyöngyszemet. A mindösszesen 4 számos lemez egy mainstream producer-fejedelemmé nőtt fickó betekintése egy szubkultúrába, csemege, stílusgyakorlat, rövid villantás. Ebből a 4 számból kedvencet választani nem hálás feladat, de ha mégis kell, hát a „Win Win” lenne az, melynek vokálját nem más, mint a Habits-szel világhírűvé vált Tove Lo szolgáltatja. Várhatóan továbbra sem ez lesz a fiú főprofilja, ez inkább afféle „ilyet is tudok” jellegű lazaság. Ha nem tudnánk, meg sem mondanánk, hogy az ő kezei közül került ki.
 
9/10
Csúcspont: Win Win, Hold You Tight
Tetszeni fog, ha tetszett ez: Chemical Brothers – No Geography
Még nincs értékelve