Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elnöki stílus

Nem lesznek lejárt lemez

Pál István | Lékó Tamás | 2015.07.27. |
Wellhello
Elnöki stílus
Az a téma, hogy izomból könnyebb fogyni, mint zsírból. Mindez nem is lenne meglepő, ha egy élettani konferencia résztvevői paroláznának egymással, de ezúttal Diaz és Fluor, a Wellhello együttes két tagja cserél eszmét a már említett témakörben. A két popsztárral egy elnöki ügy miatt találkozunk, a közös nevező pedig a fotózás helyszíne, a Prestige Hotel Budapest elnöki lakosztálya.
A jelenlegi legsikeresebb magyar formáció tagjai pontosan érkeznek a megbeszélt időpontban, felkészülve, fotózásra készen lépnek be a szobába. Az első benyomás pozitív, a természetesség az első jelző, ami az ember eszébe jut, de a két magabiztos fiatal közötti különbség a hasonló stílusú ruhák ellenére szembetűnő.
„Milyen színű ingben leszel? Kék? Akkor én fehér.” „Zakót vegyünk? Én veszek, te viszont ne, aztán majd cserélünk.” Alakul a ruházat, miközben Fluor számára is meglepő tényre derül fény. Miközben a rapper egyik ingét ki kell vasalni, Diaz tanácsokat ad a vasalást végzőnek, hogyan tudja eltüntetni az apró gyűrődéseket: Azt úgy lehet, hogy... Fluor érdeklődve kapja fel a fejét: „Szoktál vasalni? Mondjuk egyszer-kétszer mintha láttalak volna már, de nem jellemző.”             A baráti élcelődés a kettejük közötti összhangot mutatja, és mivel az utóbbi időben szinte minden percüket együtt töltik, adódik a kérdés, nem unják-e egymást? 
Presztízs Magazin„A turnék, koncertek miatt sokat utazunk, sokszor vagyunk összezárva. Ez azonban nem jelent gondot, ugyanis barátok vagyunk, a barátság még a közös formáció előtt kialakult, így az erősebb, mint a munkakapcsolat” – magyarázza a jólfésült Diaz, aki minden részletre ügyel, mindent kézben tart. Érdekes, azt gondolhatnánk, a zenéért felelős tag inkább a szétszórtabb, bohémabb figura, de ez nem így van. A baseballsapkás Fluort leginkább a minden csínyre kapható, jópofa kifejezés írja le, azonban az ő személyiségében is van egy csavar: a projekt pozicionálása, a körítés és a szöveg az ő felségterülete, márpedig főleg az előbbi területen pontos, precíz munkára van szükség a sikerhez.
Fluor egy gyümölcsökből, zöldségekből kevert egészséges reggeli itallal hozza magát formába, a sokkal frissebb Diaznak erre szemmel láthatóan nincs szüksége, külsején látszik, nem tegnap váltott a sportos életmódra. „Nagykanizsán atletizáltam, az edzéseknek köszönhetem az alapot – magyarázza Diaz, aki Pécsen született, élt Körmenden, de Nagykanizsa életének legmeghatározóbb helyszíne. – Sprinter voltam, száz- és kétszáz métereket futottam, és távolugrásban is indultam versenyeken.”
Mivel közben elkészült a smink, a fotós kattintásra kész, kezdődik az akció, de ez sem vágja el a beszélgetés fonalát. A továbbra is természetesen viselkedő Wellhello-tagok folyamatosan beszélnek (rutinosak, na), miközben Lékó Tamás dolgozik.
Presztízs MagazinKiderül, a sporttól most sem szakadt el, de a rekortánt az edzőtermek váltották fel, másodpercek helyett pedig súlyokban méri a teljesítményét. „Kell a megfelelő kondi ahhoz, hogy bírjuk a koncertezéseket” – köti össze a sport és a zene világát Diaz, majd Fluor kapcsolódik be a beszélgetésbe: „Érdekes, hogy a zenekarban mindannyian felszedtünk pár kilót, amióta elindult a turné.” „Biztosan azért, mert én mozgok a legtöbbet a színpadon” – csap le a magas labdára Diaz, barátilag cinkelve társát. Innen már csak egy (nagyon kicsi) ugrás az izomból, illetve zsírból való tömegvesztés témája, Fluor ebben látja barátja fogyásának okát. Veszekedés azért nem lesz a dologból, a vélemények kicserélése után pedig kiderül, Fluor is megpróbál beiktatni sportos órákat az életébe, még ha nem is mindig sikerül. „Futni szoktam, azzal tartom magam formában, de ez a turnék alatt nem olyan egyszerű. Rengeteg időt töltünk utazással, az autóban ülve, rendszertelenül étkezünk, amikor lehetőségünk van enni, legtöbbször pizzázunk, sokszor késői vagy éppen korai órákban” – avat be minket a részletekbe Fluor, ám mondanivalójában nyoma sincs panaszkodásnak, egyszerűen a tényeket vázolja.
A rengeteg utazás alatt többek között virtuális játékokkal kapcsolódnak ki, ez pedig a csapatszellemet is erősíti. „Sokszor fifázunk, a zenekar két másik zenészével szoktunk nagyon komoly meccseket vívni. Egyszerre négyen játszunk, ketten-ketten vagyunk együtt a páros meccsek során” – említi meg a legnépszerűbb számítógépes és konzolos sportjátékot Diaz, és aki már valaha is próbálta a billentyűzet vagy a joystick segítségével „rúgni a labdát”, az tudja, nem lehet félvállról venni a csatákat. Adja magát a kérdés, ki játszik a legjobban? Erre általában a megkérdezettek 97 százaléka gondolkodás nélkül rávágja, hogy én! Ennek oka egyrészt az ellenőrizhetetlenség, másrészt tényleg mindenki úgy érezheti, ő a legjobb, ha pedig véletlenül kikap, még mindig foghatja a csaló gépbíróra. Várakozásainkra rácáfol a válasz, ugyanis megtudjuk, a Wellhello tagjai tudnak veszíteni is, főleg ha a két másik társuk győz. Presztízs Magazin„Két zenésztársunk jobb nálunk, de ennek ellenére szívesen játszunk, mert remek időtöltés” – zárja le a fotózás egyik fejezetét a mondat, ugyanis a szálloda halljában kerül sor a következőre.
A beállítás elkészülte közben türelmesen várakoznak az alanyok, akik egyetlen lehetőséget sem hagynak kihasználatlanul, hogy rápillantsanak okostelefonjukra. Mielőtt arra gondolnánk, hogy na, mindig csak a mobilon lógnak, ne felejtsük el, számukra ez munkaeszköz is egyben, valamint gondoljunk saját magunkra, legtöbbünk ugyanezt teszi manapság…
A szálloda halljában zajlik az élet, és képet kapunk arról is, a nem feltétlenül célközönségnek számító vendégek számára sem ismeretlenek a Wellhello arcai. Látszik az emberek arcán a felismerés folyamata, először csak ismerős nekik a két alak, aztán be is ugrik, honnan. A közös fotóra szóló felkéréseknek mosolyogva tesznek eleget, egy pillanatra sem sürgetnek senkit, nem játsszák meg a fontos embert. A beállítások során szinte nem is kell őket instruálni, még az is a helyén van, amikor rögtönöznek. Megállapíthatjuk, a Wellhello sikerei sem szédítették, változtatták meg őket, ugyanis a fotózás alatt egyértelművé válik: nem azért sikeresek, mert lemennek kutyába, és azt adják az embereknek, amit akarnak, hanem amilyenek ők, arra van igény a közönség köreiben. Profi, minden részletre figyelő munkásságuk, az általuk teremtett stílus és az ezzel együtt meghatározott szinthez való ragaszkodásuk a garancia arra, a Wellhello nem lesz lejárt lemez, illetve ha ettől kellene tartaniuk, akkor maguktól kezdenének valami másba.
Presztízs MagazinHa már rögtönzés: a legutóbbi veszprémi koncertjükön nem csak a Wellhello adott élményt a rajongóinak, az együttes tagjai is közös fotót készíthettek valakivel, akinek a teljesítménye előtt meghajolnak. „Nagy Laci is ott volt a koncertünkön, ez számunkra hatalmas megtiszteltetés – mesélt az élményről Diaz. – Az olimpiai közvetítéseket mindig nézem, és szurkolok a magyar sportolóknak. A kézilabdát is szeretem nézni, de azt nem csak négyévente, hanem bármikor, főleg a férfimeccseket, a válogatott csapatkapitányát, Nagy Lacit pedig senkinek sem kell bemutatni.”
Az újabb sportos vonatkozás után kiderül, annyira flottul ment minden, hogy a tervezettnél valamivel korábban ér véget a fotózás, a bónusz időt pedig munkára fordíthatják, hiszen készülnek az újabb dalok, nincs megállás. „Ez az év végig zsúfolt lesz, majd legfeljebb januárban tudunk elmenni egy kis pihenőre, de ezt egyáltalán nem bánjuk” – mosolyog Fluor, majd Diazzal elhagyják az elnöki lakosztályt. De az elnöki stílust nem.
 
 
Presztízs MagazinKényszer nélkül
A Wellhellót Diaz és Fluor alkotja, jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb popzenei formációja. Facebook-oldalukon a következőt írják magukról:
„Egy rozé a folyóparton, flashback a tavalyi nyaradról.
A csaj, akit vizsgálgatsz a napszemüveged mögül.
A pillanat, amire emlékezni akarsz.
Instagramolt belvárosi valóság Fluor és Diaz elnöki fényelésében.”
Dalaik közül hatalmas sláger a „Rakpart” és az „Apuveddmeg” is, albumuk címe: „Elnöki ügy”. A rapbetétekkel feldobott popzene több korosztályban is sikeres, az igényes, közérthető, szlenggel tűzdelt szövegekkel sokan tudnak azonosulni. Csak élőzenés, zenekaros koncerteket vállalnak, az idei Volt Fesztivál indulóját is ők jegyzik. „Körülbelül tíz éve ismerjük egymást, de nagyjából két éve dolgozunk együtt. Nincs rajtunk kényszer, a kiadó sem szab meg számunkra semmit, magunkat adjuk, mindent mi találunk ki, valósítunk meg. A Wellhello egy igényes projekt, minden szempontból tartjuk a szintet, nem megyünk az alá, mert akkor azok már nem mi lennénk” – vázolják közösen.
 
 
 
Presztízs MagazinA gipsz sem akadály
A Wellhello élő zenekaros koncerteket ad, mégis az egész nyár róluk szól – a rádiók legkedveltebb számai közé tartoznak dalaik, és a magára valamit is adó hazai könnyűzenei fesztivál programjából sem hiányozhat Fluor és Diaz fellépése. Naptáruk teljesen be van táblázva, ők pedig mindent megtesznek, hogy eleget is tegyenek a felkéréseknek. A fotózással egybekötött beszélgetés után Fluor lábát be kellett gipszelni, azonban sérülése sem akadályozta meg abban, hogy a telt házas Budapest Parkbeli koncerten és a többin is színpadon legyen. Ez szintén azt mutatja, nem magukért zenélnek.
Még nincs értékelve