Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fá:k + Dorothy + Junkies = buli lesz!

Három különböző, mégis összeillő csapatot lát vendégül pénteken a Barba Negra

dr. Szász Adrián | sajtófotó | 2017.11.03. |
Fá:k + Dorothy + Junkies = buli lesz!
Megint egy hármas, amely eddig még nem állt össze, és az ilyen hármasok emlékezetes bulikat szoktak csapni. Üllői úti Fá:k, Dorothy és Junkies november 3-án, pénteken este Budapesten, a Barba Negra Music Clubban, ebben a sorrendben! Eklektikus alter-rock, nőies zúzás és férfias punk egy este, egy fedél alatt.
Az Üllői úti Fá:k mondhatni idén kelt új életre, és sokadvirágzását éli. Kössszépeee! című friss albumával járja a koncertterepeket az immár 29 esztendős underground csapat, amelynek sok más mellett a lagzikban - és más házibulikban, rockdiszkókban is - rendre felcsendülő Eskövő című opuszt is köszönhetjük. "Csokor a kézben..." - énekelnénk, és bizonyára énekeljük is majd, csak lehet, hogy ezúttal más lesz közben a kezünkben: minimum a koncertjegy, de még inkább egy korsó sör vagy egy pohár más jófajta ital.
 
A Dorothy még csak hatéves, szinte gyereke lehetne az Üllői útinak, mégis már felnőtt formáció. A három lány igen vagányan és tudatosan tolja a rock n' rollt, ennek megfelelően a népszerűségük is meredeken növekszik, és tanúsíthatjuk: a bulijaik is egyre jobbak. Pedig már kezdetben sem voltak langyosak vagy unalmasak. Eddigi munkásságukat három lemez őrzi, na meg rengeteg férfiszív, amely értük dobog, illetve sok női lélek, amelyeket, mint sorstársakat megérintenek a dalaik. Újabb dózis belőlük a Barbában!
 
Kell-e bemutatnunk a Junkies-t? A lassan negyedszázados punkrocker bandát az elnyűhetetlen Szekeres András énekessel a fronton, a műfajban már-már virtuóz hangszeresnek számító Barbaró Attilával a gitárnál (nem, a helyszín nem róla kapta a nevét). Plusz megannyi belevaló slágerrel az elmúlt két évtizedből. Ja, és ne feledjük: egy igen korrekt 2016-os koronggal, ez volna a Buli volt, buli van, buli lesz! Mi ugyanezt alighanem fordított sorrendben fogjuk mondogatni, ahogy haladunk előre a péntek estébe, majd kifelé belőle...
 
Még nincs értékelve