Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Különös frontemberek bulija a Budapest Parkban

A Zanzibarnak és a Bikininek is jár a visszataps!

dr. Szász Adrián | Töreki Zsolt | 2017.07.07. |
Különös frontemberek bulija a Budapest Parkban
Egy koncert sikerességét az is mutatja, ha utána napokig keresgéli az ember az mp3 lejátszóján meg a kocsijában a cd-lemezei közt a fellépők számait, albumait, hogy visszacsempésszen valamicskét a buli hangulatából a hétköznapokba. Ez persze általában nem sikerül, mert az élő az mégis élő, a konzerv meg konzerv, de próbálkozni lehet. Nos, én lassan egy hete – múlt péntek óta – próbálkozom ily módon főleg Bikini-dalokkal, de egy-két Zanzibar-lemezzel is, úgyhogy a két zenekar közös, Budapest Parkos fellépése nálam minden jel szerint betalált!
A koncert előtti beharangozómban a meteorológusokon élcelődtem, akik valóban nem trafálták el, hogy este eső lesz, amely bár tartósnak bizonyult, szerencsére megmaradt nagyrészt a csepergés, szemetelés szintjén, így nem tette tönkre az élményt. Eső ide vagy oda, a Zanzibarról az a benyomásom most sem változott, hogy vannak – főleg a korai korszakukból – kiváló dalaik és egy vagány kiállású, egyedi hangú énekesnőjük, Terecskei Rita, akinek mégis meglepően szolid a „kémiája” a közönséggel. Mintha egy kicsit mindkét fél tartana a másiktól. Amennyire dögös a csaj, annyira lassan alakul ki a vibrálás a színpad és a nézők között; a hangulat csak az utolsó nótáknál forrósodik, amikor meg már mindenki sajnálja, hogy mindjárt vége. Valahogy így voltunk most is. 
 
D. Nagy Lajos Bikini-frontember kapcsán viszont jót mulattunk azon, hogy ez a nem is igazán rock-sztár fizimiskájú és habitusú fazon micsoda tömeget képes megmozgatni, megénekeltetni. A Budapest Parkot gyakorlatilag megtöltötte; a kevés üres helyet az időjárás miatt otthon maradóknak köszönhettük. Lehet persze mondani, hogy a Bikini ereje nem az énekes karakterében, hanem a zenekari egységben rejlik, plusz abban, hogy nagyon rendben vannak a dalaik, jól is válogatták össze a repertoárt a Parkos bulira. De ha belegondolok, D. Nagy jellegzetes előadásmódja nélkül az egész mit sem érne, szóval ő is legalább annyira fűszere ennek az egységnek, mint Lojzi, Peta és a többiek! Akik azóta is szólnak a fülesemben, szóval valamit ezúttal is jól csinálhattak…
 
Még nincs értékelve