Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem csak a filmvásznat hódították meg

Set | Profimédia-Red Dot | 2018.12.06. |
Nem csak a filmvásznat hódították meg
Amikor színészekről beszélünk, megannyi különböző szerep villan emlékezetünkbe a legendás karakterektől a vicces alakításokon át a világot megmentő hősökig. A filmsztárok színes karrierjük során számtalan személyiséget öltenek magukra, és – ahogy sokunknak – nekik is szükségük van alkalomadtán a kikapcsolódásra. A hollywoodi sztárok körében nem ritka hogy zenéléssel vezetik le a hétköznapok felgyülemlett feszültségét, néhányan közülük igen ígéretes tehetségek ezen a téren is. Következő írásunkban a legismertebb színészek zenei pályáját elevenítjük fel.
A hollywoodi vámpír – Johnny Depp
 
Kevesen tudják, hogy Johnny Depp eredendően rockzenészként kezdte pályafutását mintegy 35 évvel ezelőtt a The Kids nevű zenekarban. Az egykoron zenészálmokat dédelgető rosszfiú idővel színészként hódította meg az egész világot, azonban gitárját mindig a közelben tartotta, sosem hagyta eltávolodni magától a zenét. Muzikalitását több filmszerepében is megvillantotta. Láthattuk például elvisi magasságokba jutni a Cry-Babyben vagy a macsó egyszál-gitárost játszani a Csokoládéban. Depp a ’90-es években Hollywood egyik legkiválóbb zenés klubját, a Viper Roomot is megnyitotta. A helyszín számos érdekes zenei projektnek, induló zenekarnak, szűk körű exkluzív bulinak adott otthont.
Zene iránti elhivatottságának köszönhetően újjáélesztette a Hollywood Vampires projektet, amely amolyan Holt Költők Társasága, csak zenészekkel. Alice Cooper, John Lennon, Joe Walsh (The Eagles) és Keith Emerson (Emerson, Lake & Palmer) is baráti társasága tagjai voltak. 2015-ben a zenekarként újragondolt projektben Duff McKagan (Guns N’ Roses), Joe Perry (Aerosmith) és Alice Cooper is szerepet kapott. A formáció azóta az egész világon bemutatta különleges műsorát a rockzene rajongóinak legnagyobb örömére.
 
 
Presztízs MagazinA klarinét ördöge – Woody Allen
 
Manhattan koronázatlan királya, Woody Allen egy interjúban sajátos humorával úgy fogalmazott, hogy rettenetes zenésznek tartja magát. Nem is kell nagyon az információtenger mélyére merülnünk ahhoz, hogy megtudjuk, Allen 35 éve játszik klarinéton, és vintage-jazz-zenekarával megtöltötte már a zene és a koncertezés Mekkájának számító Royal Albert Hallt is, sőt a ’90-es évek végén egy európai koncertkörút kedvéért elhagyta szeretett városát. A turnéról egyébként egy rövid olasz–holland dokumentumfilm is készült Woody Allen és a zene címmel. Tinédzser korában szippantotta be a stílus világa, amelynek a pörgős, virtuóz válfaja, a New Orleans Jazz áll legközelebb hozzá, amit szélesebb körben dixie-ként ismernek. Wild Man Blues című, 15 dalt tartalmazó nagylemezét 1998-ban adta ki, melynek elkészítéséről a legendás New York-i rendező, Barbara Kopple dokumentumfilmet is forgatott.
És hogy mennyire megszállott zenész „Alvy Singer”? Egy interjúban viccesen ezt mondta: „ahhoz, hogy ezen a borzalmas szinten tartsam magam, napi két órát kell gyakorolnom”. Tehetségére felfigyelt egy svájci klarinétgyártó cég, mely meglepte egy sajátos modellel a 82 éves filmsztárt. Legnagyobb példaképei közé tartozik Johnny Dodds, George Lewis és Sidney Bechet is.
 
Presztízs MagazinAz aranytorkú bosszúálló – Scarlett Johansson
 
A Bosszúállók filmsorozat Fekete Özvegyeként világuralomra törő csinos színésznőről kevésbé ismert, hogy színészi pályafutásával párhuzamosan énekesnőként is számtalan sikert zsebelt már be. Első nagylemeze 10 évvel ezelőtt látott napvilágot Anywhere I Lay My Head címmel, melynek kiadásában és finanszírozásában nem más volt segítségére, mint Tom Waits és felesége, Kathleen Brennan. ScarJo akkor azt mondta, mindig is érdekelte, hogyan tudja összekombinálni saját énekhangját Tom Waits karakteres füstös orgánumával. Johansson az énekesi feladatokon kívül a Song for Jo című dal szövegét is jegyzi.
Egy évvel később már Pete Yorn közreműködésével adta ki második, Break Up című albumát mellyel az amerikai listák Top50 legjobb lemeze közé került. Pete-tel való együttműködése továbbra sem szakadt meg, pár héttel ezelőtt a duó újabb kislemezt adott ki Apart címmel, melyen 5 dallamos electro-pop slágert hallhatunk. A kellemes hangú színésznő egyébként édesanyja hatására kezdett énekelni, kivételes zenei tehetsége már gyermekkorában megannyi musical főszereplőjeként is megmutatkozott. 
 
 
Presztízs MagazinA sebzett lelkű rockzenész – Keanu Reeves
 
Keanu Reeves pályafutását családi tragédiák tarkították, így talán ő a sebzett lelkű hollywoodi macsó hiteles megtestesítője, aki amellett, hogy olyan sikerfilmekben bizonyította színészi kvalitásait, mint a Mátrix-trilógia, a Holtpont, vagy a John Wick, időnként basszusgitárt ragad, és a helyi zenei klubokban lép fel. Legsikeresebb zenekara a ’90-es években regnáló DogStar volt. A Los Angeles-i négyes végigjárta a szamárlétrát: egy lomokkal teli piszkos garázsból indulva az Egyesült Államok nyugati partjának egyik elismert alternatív rockbandájává nőtte ki magát. 
Our Little Visionary címmel megjelent debütáló albumuk turnéján a Bon Jovival és David Bowie-val is megosztották a színpadot, de a Glastonbury Fesztiválon is koncerteztek. Az évtized végén Reeves már a filmvásznon és a színpadon is folyamatos sikereknek örvendhet, talán éppen emiatt került válaszút elé. A 2000-ben megjelent Happy Ending című lemez már sejteti a zenekar feloszlását, ami két évre rá bekövetkezik. A DogStar nevű, ígéretesen induló zenekar kezdetben tehát jól tudta hasznosítani basszusgitárosuk ismertségét, mégis ugyanez az ok vezetett a feloszlásukhoz is.
 
Presztízs MagazinBruce Willis – Az ötödik elem a szájharmonika
 
A ’90-es évek sebezhetetlen akcióhőse, Bruce Willis zenei karrierje ugyancsak korábban indult, mint hogy John McClane-ként számtalanszor megvédje a világot a pusztulástól. Mint az mára köztudottá vált, Willis kényelmesen érzi magát a blueszene világában, sőt tehetséges is benne, melynek ékes bizonyítéka, hogy első szólóalbumát, az 1987-ben megjelent The Return of Brunót a legendás detroiti kiadó, a Motown gondozásában adta ki. A rhythm and blues stílusában mozgó Willis egy évvel később újabb albummal jelentkezett. Érdekesség, hogy az If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger (Ami nem öl meg, az megerősít) című korongot a gyér érdeklődés ellenére egyesek teljesen a szívükbe zárták. A Bon Jovi például feldolgozást készített a Save the Last Dance for Me című darabhoz. Willis egy interjúban rámutatott, nincsenek komoly szándékai zenei fronton, inkább csak hobbitevékenységnek tekinti, ez azonban korántsem csökkenti kvalitását. Erről árulkodik az is, hogy Tina Turner, B.B. King vagy Ray Charles is megosztotta már vele a színpadot.
 
Presztízs MagazinA multiinstrumentalista – Zooey Deschanel
 
Napjaink kedvelt sorozatszínésze, Zooey Deschanel, igen komoly zenei pályafutást épített fel magának az utóbbi időszakban. Az Új Lány, a Galaxis útikalauz stopposoknak vagy – az egyik legsikeresebb könnyűzenei film – a Majdnem Híres színésznője a country-, a jazz-, a pop- és a rockzenében is otthonra lelt. Igazi multiinstrumentalista, billentyűs, ütős és pengetős hangszereken is játszik, emellett énekel is. A 2006-ban alapított She & Him nevű duóval már 6 stúdióalbumot készített, melyek Amerika legnagyobb kiadóinál jelentek meg. Zooey már egészen kicsiként a zene, az éneklés rabjává vált. 
Egy interjúban azt is megemlítette, hogy nem tud izgalmasabb dolgot elképzelni a világon a zenélésnél, ami minden apró pillanatban csodálatos érzéssel tölti el. A színésznő egyfajta közös nevezőre emelte a film- és a zenei szakmát, tehetségét mindkét területen számtalan díjjal ismerték el.
 
Még nincs értékelve