Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Odúkat telepített búbosbankáknak a Budapest Voices

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.03.02. |
Budapest Voices
Odúkat telepített búbosbankáknak a Budapest Voices
Fostos bugybókáknak, hétköznapi nevén búbosbankáknak építettek és raktak ki odúkat a Budapest Voices tagjai a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) önkénteseivel a XVII. kerületben, a Merzse-mocsár mellett. A kórus az akciójával a madárvédelemre szeretné felhívni a figyelmet.

Az énekegyüttes tagjai nyolc odút barkácsoltak és helyeztek ki a XVII. kerületben, a Merzse-mocsár mellett. A kórus nagy természetbarát, kedvelik a madarakat, ezért vállalkoztak a költőhelyek kialakítására.
- Ezzel az akcióval a madárvédelemre, azon belül is a mezőgazdasági területeken költő madarak rohamos állomány-csökkenésére szeretnénk felhívni a figyelmet – mondta Warnusz Zsuzsa, a Budapest Voices művészeti vezetője, aki közel 1 éve az MME tagja. – Van olyan faj, például a fogoly, aminek – a csökkenő életterük és a kemikáliák miatt - az 50 százaléka kipusztult. Amellett, hogy a madarak a kártékony rovarok legnagyobb ellenségei, mint minden jóérzésű ember, mi is szeretjük a csiripelésüket, éneküket hallgatni.
A búbosbankák április elején költöznek vissza Magyarországra, előreláthatólag néhányan majd a Budapest Voices tagjai által kirakott odúkban költenek. Az énekegyüttes közben készül a következő nagykoncertjére is, ami március 12-én lesz az A38 Hajón. Ez lesz a csapat egyetlen tavaszi fellépése a fővárosban. Az est különleges vendége Lévai Balázs lesz, akinek a szerepére majd aznap derül fény, előzenekar a The Acoustic Loops.

Budapest Voices tavaszi koncert esemény:
https://www.facebook.com/events/388963211283930


Budapest Voices – Dunántúli sláger
https://www.youtube.com/watch?v=T4F9YHyMXg0
        
 

Még nincs értékelve