Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Pearl Jam – Gigaton (2020)

P.J. | archív | 2020.10.27. |
Gigaton, Pearl Jam
Pearl Jam – Gigaton (2020)
Az Eddie Wedder vezetésével működő amerikai banda idén egy profi, némileg ismeretlen vizekre evező, harmonikus albummal jelentkezett – ám most mind a rajongók, mind a kritikusok részéről vegyes a fogadtatás. Bár az egyet nem értés kicsit eltúlzott, egy dolog bátran kijelenthető: a garázsrock eszménye kifulladt – és ez így helyes.
Wedder hangja még sosem volt ennyire tiszta és őszinte, valahol félúton van Bowie és Johnny Cash között, mégis saját identitással rendelkezik. A srácok egyértelműen nem akarták megismételni a legendás korábbi szerzeményeik hangzásvilágát. A kezdő track (Who Ever Sad) erősen nyit, felmossa a padlót, amit az ezt követő Dance Of The Clairvoyants csak tetéz. A lemez többi száma a friss hangzás mellett igyekezett kiszolgálni a régi rajongókat is, így ezen a téren sem panaszkodhat senki: aki fanyalog, az vagy a múlt században él, vagy nincs füle a jól megtervezett koncepciókhoz, mert ugyan nem hibátlan munka a Gigaton, de a személyes hangvétele vitathatatlan. Váratlan és üde anyag lett a friss matéria, mondhatni egy helyenként meglepően bátor, reményteli és elmúlást tagadó, fiatalos beszólás. Meleg szívvel ajánlott, nem csak indie rock-kedvelőknek.
 
Csúcs: Dance Of The Clairvoyants
8/10
Ha tetszett, ezt is szeretni fogod: Talking Heads – 77, David Bowie – The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
 
Még nincs értékelve