Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Takács Csaba hazánk új rockfelfedezettje

Megjelent az elmúlt 10 év legjobb rocklemeze, a Lélekvándor!

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.08.12. |
Takács Csaba
Takács Csaba hazánk új rockfelfedezettje
Hazánk új rockénekesét kivételesen nem egy tehetségkutatóban fedezték fel, hanem zenész barátai buzdították arra, hogy énekeljen. Magyarország legelismertebb énekesei és dalszerzői állnak az első albumával debütáló Takács Csaba mögött. A Lélekvándor című lemezt Závodi Gábor zeneszerzővel közösen alkották, amelynek hangzásvilága páratlan és igazi hiánypótló a klasszikus rockzene műfajában.
Augusztus elején jelent meg Takács Csaba első rocklemeze, a Lélekvándor. Neve talán még ismeretlenül cseng, zenésztársai azonban sok éve próbálják meggyőzni őt arról, hogy énekesi tehetsége és hangzásvilága páratlan a mai magyar zenei palettán. Az album olyan elismert zenészek közreműködésével készült, mint Szolnoki Péter, Török Tamás, Szentmihályi Michel Gábor és Dandó Zoltán. De a végső hangzásvilág Závodi Gábor zeneszerző munkája, akinek neve manapság valódi fokmérő. Olyan előadók váltak sztárokká a dalaival, mint Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa vagy Rúzsa Magdi.
 
Presztízs Magazin„Csabával nagyon jó barátok lettünk az évek alatt, így könnyű dolgom volt, amikor zeneszerzésre és dalszövegírásra került a sor. Számomra is meglepő volt, mennyire gyorsan és gördülékenyen zajlott az egész, ami talán annak köszönhető, hogy nagyon jól ismerem a gondolkodását és ráéreztem, hogy mi az, amit el akar mondani magáról a zenén keresztül. Már többen is bizonyították, hogy a klasszikus rock időtálló műfaj, ami még ma is megtölti az arénákat közönséggel, Csabában pedig megvan a lehetőség, hogy mindezt továbbvigye.” – mondta Závodi Gábor, aki a lemez előkészületekben nemcsak, mint zeneszerző, de mint producer és zenekarvezető is részt vett.
A két zenész karakterjegyeinek elegye a Lélekvándor című lemez, amely dallamos rock műfajával olyan zenészek nyomdokaiba lép, mint Csaba példaképe, Demjén Ferenc.
 „Nagyon régen ismerem Csabát és szeretek vele zenélni, mindkettőnk kedvenc stílusa a rock. Régóta biztattuk őt a zenésztársakkal, hogy készítsen egy önálló lemezt. Mikor végre beadta a derekát, Závodi Gábor is nagyon fellelkesült, tele voltunk ötletekkel, hogy mit lehetne csinálni Csabának erre az albumra és végül tényleg egy nagyon erős anyag született.”– nyilatkozott Török Tamás a lemez kapcsán.
 
Az albumot a hagyományos rockzenei vonal mellett a fiatalos megújulás jellemzi, így minden korosztály számára népszerű lehet az instrumentális és a vokális rock rajongók körében egyaránt. A dalokon azonnal hallható, és érezhető, hogy profi zenészek örömzenélése, és köztük balladák és rockhimnuszok is megtalálhatók. Takács Csaba és zenésztársai folyamatos koncertekkel bizonyítják, hogy ez a műfaj ma is megszólítja a közönséget, és a régi nagy elődök hagyatéka modern alapokra helyezve jobb, mint valaha.
 
 
 
Még nincs értékelve